Vidékiek! Miért hívjátok Budapestet Pestnek? Hosszú kimondani a teljes nevét vagy mi ennek az oka?
Régi kérdés :D de na.
Én személy szerint tősgyökeres vidéki vagyok, és Pest-nek hívom, mert úgy rövidebb, és sokkal jobban az ember szájára áll, mint a Buda, mert csak egy szótagból áll.
Neked természetes, hogy Pest és Buda jelentésekkel bír, nekem Kecsóinak meg a Műkert, Szécsó, Bethlen, Szeley, Petőfi, Hunyadi... stb jelentenek valamit. Míg neked a város egyszerűen csak: Kecskemét. Nekem nem mond semmit az, hogy 11. kerület, vagy Pest - mint városrész, mert nem éltem ott. De nekem sem mond semmit az, hogy Árpád város. Nem látok értelmet a kérdésben azon kívül, hogy megpróbálsz lenéző hangnemben különbséget tenni pesti és vidéki között.
Vajon miért hívnak a pestiek mindenkit vidékinek? Itt is vannak a városok. Vajon mit értenek városi alatt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!