Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Vidékiek! Miért hívjátok...

Vidékiek! Miért hívjátok Budapestet Pestnek? Hosszú kimondani a teljes nevét vagy mi ennek az oka?

Figyelt kérdés
Persze mi fővárosiak is mondjuk, hogy Pest, ha valóban Pesten vagyunk és nem Budán. Pl. "Pestről olyan szépen lehet látni a Várat" vagy "a pesti nénik valahogy nem olyan kedvesek". De mi ezt Budával összehasonlítva mondjuk.

2014. máj. 15. 22:08
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:
100%
Most őszintén nem totálisan mindegy? Felőlem még bépé-nek is nevezhetik, egerszegre szokták mondani, hogy zeg... az emberek 90%-a megérti, hol a gond?
2014. okt. 10. 02:49
 32/33 anonim ***** válasza:
31%

Régi kérdés :D de na.

Én személy szerint tősgyökeres vidéki vagyok, és Pest-nek hívom, mert úgy rövidebb, és sokkal jobban az ember szájára áll, mint a Buda, mert csak egy szótagból áll.

Neked természetes, hogy Pest és Buda jelentésekkel bír, nekem Kecsóinak meg a Műkert, Szécsó, Bethlen, Szeley, Petőfi, Hunyadi... stb jelentenek valamit. Míg neked a város egyszerűen csak: Kecskemét. Nekem nem mond semmit az, hogy 11. kerület, vagy Pest - mint városrész, mert nem éltem ott. De nekem sem mond semmit az, hogy Árpád város. Nem látok értelmet a kérdésben azon kívül, hogy megpróbálsz lenéző hangnemben különbséget tenni pesti és vidéki között.

Vajon miért hívnak a pestiek mindenkit vidékinek? Itt is vannak a városok. Vajon mit értenek városi alatt?

2016. máj. 29. 06:03
 33/33 anonim ***** válasza:
82%
* de neked sem mond semmit...
2016. máj. 29. 06:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!