Vidékiek! Miért hívjátok Budapestet Pestnek? Hosszú kimondani a teljes nevét vagy mi ennek az oka?
Édesapám annyira Budapesti, hogy ott született, és ott is nőtt fel, Budán a XII. kerületben az Istenhegyi úton, de amikor fel megyünk Budapestre, ami esetünkben ugye Budát jelent, akkor ő is Pestet emleget.
Egyébként pedig ami az adót illeti, nem kevés adója ment el például a vidéki embereknek sem arra, hogy a magadfajta BB (budapesti bunkó) a négyes metrón növeszthesse a seggét, amiből mi nem sokat fogunk profitálni. Továbbá azok, akik nem tisztelik a másik lakóhelyét azok pont nem a vidéki emberek, hanem ti budapestiek, akik azt hiszitek, hogy ti sz..tátok a spanyolviaszt, csak mert Pesten rohadtok, valami 60 négyzetméteres panelban.
Azért amiért a komáromi távhőszolgáltató kft-t komtávhőnek,a mcdonald's-ot mekinek, a burger kinget burgernek, az általános forgalmi adót ÁFÁ-nak, A nemzeti adó és vámhivatalt navnak mondom.
Azért mert én azt mondom, hogy vonattal megyek fel, és nem azt, hogy a magyar állami vasút szolgáltatásait veszem igénybe.
Van annyi eszem, hogy ne mondjam ki mindig, hogy Budapestre megyek. De lenne egy kérdésem.
Hogyan tudom megoldani, hogy felmenjek Pestre anélkül, hogy felmennék Budapestre?
Látod? Sehogy. Ha én azt mondom hogy felmegyek Pestre, az automatikusan azt is jelenti, hogy Budapestre megyek.
Na ezekért mondom, hogy Pestre megyek.
Világéletemben Budapesten éltem, és ritkán mondom ki fővárosunk teljes nevét.
Én is Pestként emlegetem. Csak akkor teszek különbséget Pest és Buda között, ha a beszélgetés megkívánja. Ha pontosítani akarok, akkor kerületet mondok.
Megjegyzem, engem rohadtul nem zavar a rövidítés. Nem tudom átérezni a problémátokat. Nem attól leszel über-magyar, hogy nem rövidíted a települések nevét, és megsúgom, még azok is adóznak, akik BP-nek hívják fővárosunkat.
Tipikus túl-patriotikus, gyökér szokás bizonygatni ki a "nagyobb magyar".
Semmivel se kevesebb egy vidéken élő ember, mint egy pesti. Ugyanúgy megdolgoznak a pénzért, megnyugtatlak, nem a te adódból élnek. Sőt! Az ő adójukból építgetik a Ferenciek terét meg a 4-es metrót, míg a vidéket elhanyagolják.
Csak az elvetemülten hülye emberek képesek egy rövidítésből arra asszociálni, hogy nem tisztelik meg az adott települést.
De nem, nem értitek! Ahogy már írtam, az a baj, hogy ez két városrész, és csak az egyikkel helyettesítik be magát a várost. Nyíregyháza nem Nyíregy és Háza városrészekből áll, vagy Székes és Fehérvár. Most okoskodhattok itt történelmi dolgokkal, de már akkor sincs így.
Szóval ez nem rövidítés egy budapesti szemében, hanem az egyik városrésszel való azonosítás. Ennyi erővel lehetne Buda is.
Összegezve egyetértek azzal a válaszolóval, aki szerint a vidékiek inkább Pestre mennek, mert ott van pl. a Westend meg a Morrison's.
Az adózás témában nem tudok vitatkozni, mert biztosan nem tanultatok közgazdaságtant, mert akkor ti is értenétek, amit mondok.
szerintem meg tökmindegy mert Budapest az a város neve és azon belül elneveztek két nagy városrészt budának és pestnek (mert régen így hívták a két oldalt) de ettől függetlenül budapest az már 1 város neve és lehet rövidíteni budára is meg pestre is bár a pest rövidítés terjedt el leginkább
a vidékiekhez meg annyit hozzáfűznék hogy
ha a vidékiek nem szarnának a Pestiek nem ennének...csókolom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!