Az Normális hogy kis húgom 6 éves most megy 1. -osztályba és nem tudja kimondani R betűt? . Tudja hova kell rakni a nyelvét de abból az R-ből L lesz. és ez engem nagyon zavar mert nem akarom h cikizzék őt az iskolában.
a miénk is pont így volt,
de elkerült egy logopédushoz,és ez a gond egy életre megszünt,
Igen, normális. Majd elküldik logopédushoz, és hamar megtanulni. Nekem is így volt, csak nekem "J" lett belőle általában. :)
(Amúgy nem a R-betűt, hanem a R-hangot nem tudja kimondani. Betűt írunk, hangot mondunk...)
Normálisnak normális, sőt bajnak sem baj, a problémát logopédus orvosolja, de oda már el lehetett volna vinni előbb is, ha aggódtok a cikizés miatt.
Nagycsoportba már simán járhatott volna és akkor az iskolára már nem lenne ilyen gondja
Semmi gond, én is hallottam hasonlót, meg lehet majd tanulni :)
Ha mégse, mert ez egy beszédhiba, ami valamiért van, és nem lehet segíteni, akkor... akkor se vészes. Van egy barátom, aki raccsol, de egy idő után nem tűnik fel.
Nem ő az első és nem is az utolsó aki így meg suliba...
Nekem a nagyobb már 3 évesen tisztán, érthetően beszélt, a kicsinek a nagycsoportban lett meg a legtöbb hang (végre macska lett a matka). 2. osztály közepére tudta rendesen használni az R betűt, tehát nemcsak berregtetni, hanem jól használni.
Barátnőm kislánya 5. osztályra tudta kimondani...
A suliban van logopédus, a gyerekeket az év elején felméri, eszerint eldöntik, hogy kinek kell menni. A húgodnak biztos mennie kell, és majd foglalkoznak vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!