Azok az emberek, akik azokon a területeken élnek amiket a trianoni békeszerződéssel elcsatoltak az országtól (Felvidék, Erdély, Vajdaság, stb) miért nem képesek elfogadni a dolgot?
Van egy román ismerősöm, 13 éves lány. Furcsálltam, hogy ő nagy magyarnak vallja magát, azért is, mert majdnem 100 éve volt a trianoni szerződés. Az anyai dédnagymamám az USA-ból költözött ide a hatvanas években, a nagymamám még Brooklyn-ban született, de a szüleim, sőt én is magyarnak gondolom magamat. A határon kívüli, magukat magyarnak valló emberek még régebb óta a másik országban élnek, miért nem képesek ezt elfogadni? Nem azzal van a bajom, hogy a 70 éves nénik meg bácsikák azt mondják hogy magyarok, mert beléjük a szüleik azt sulykolták hogy "igen fiam te magyar vagy csak kint rekedtünk" stbstb, de most miért kell egy 13 éves lány agyát is ezzel mosni?
Majdnem 100 év távlatából igazán el lehetne már fogadni a helyzetet szerintem. A legtöbb vitát az ilyen magukat magyarnak gondoló emberek szítják pl a fórumokon.
"Én csak azt nem értettem, hogy a kintiek miért nem fogadják el a majd' 100 évvel ezelőtti döntést?"
Talán mert nem tudod milyen furcsa érzés nem tartozni sehová. :) A szerbeknek csak "hülye magyarok" vagyunk, nektek pedig "hülye szerbek". Hiába illeszkedünk, illeszkednénk be, úgysem fogadnának el. Az iskolákban még azokat is piszkálják, akik vegyes házasságból származnak.
Különben is, miért kellene elszerbesednünk, ha az őseink mind magyarok voltak?
Én nem vagyok nagy magyar, nem sírok, hogy Trianon így meg úgy, de nem hinném, hogy szerbnek kellene neveznem magam, miközben nem vagyok az, csak azért mert nem a mai Magyarország területére születtem, hanem Vajdaságba.
Nem hinném, hogy kevesebbet érek, mint te.
A kitűnő bizonyítvány azért látom nálatok is annyit ér, mint nálunk...
A szerbeknek csak "hülye magyarok" vagyunk, nektek pedig "hülye szerbek".
Érdekes megfigyelni, hogy a burgerlandi magyarok mennyire elosztrákosodtak. Ott nyugton hagyják őket. Szépen asszimilálódtak is. A kirekesztettség összetartó erőt generál. Ami rossz az egyénnek - bizonyos értelemben - jó a nemzetnek.
Kedves Kérdező!(már amennyiben szólíthatok kedvesnek egy nemzeti öntudattal nem rendelkező embert)
4 hónapig éltem erdélyi MAGYAROK között!!
Teljesen más személyiséggel rendelkeznek mint, mi Magyarországon élő magyarok. Óriási magyarságtudat él bennük, igazi hazafiak. Ha te is ott élnél, és a szüleid is azt tanították volna neked, hogy Magyarország így... stb..stb..Ha belegondolsz az itt él betelepült, vagy betelepített népek is őrzik a hagyományaikat..
Előbb gondolkodj és utána kérdezz... vagy menj Amerikába és élj ott.. de ne mondd, hogy magyar vagy.. mert nem vagy az..
"Magyar az, akinek fáj trianon!"
#50-es te olyan hülye vagy, hogy mutogatni kéne.
Szerinted ha valaki magyarnak gondolja magát az egyenlő azzal, hogy "Jobbikos"?
Most voltam egy Jobbikos rendezvényen és elég komoly dolgokról volt szó, amit senki nem mer kimondani mert mások az érdekeik. De ettől függetlenül a Jobbi kszimpatizánsok és párttagok között is vannak hülyék. Ez mindenhol van, nincs értelme kiszűrni, nem vagyunk egyformák.
Attól pedig, hogy mennyire tudod a történelmet (amit minden évtizedben másképp tanítanak, mert szerintem te arra gondoltál) még nem leszel vele arányosa magyar. Az a magyar, aki annak érzi magát és aki azért tesz, hogy megmaradjon a földje, nemzete, népe, szokásai, jóléte. Aki csak magával törődik, a napi sorozattal meg hogy melyik multiba menjen bevásárolni, az nem magyar. Az egy rabszolga aki tökéletes láncszem a gépezetben egy darabig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!