Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » A határon túli magyaroknak mi...

A határon túli magyaroknak mi a bajuk a JOBBIKkal?

Figyelt kérdés
Tudom az ottani sajtó a JOBBIK ellen úszít (még a magyarnál is jobban ), de meg tudnátok indokolni azt megköszöném

2013. aug. 23. 12:20
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
39%
Talán az, hogy többet árt a helyzetüknek a jobbik mint amennyit használ. Ez persze csak az én véleményem...
2013. aug. 23. 12:29
 2/20 anonim ***** válasza:
73%
Én is határon kívüli vagyok és Jobbik-szimpatizáns. Mi a probléma?
2013. aug. 23. 12:33
 3/20 anonim ***** válasza:
25%

A román szélsőségesek akik akár kormánypozícióban is lehetnek a Jobbik fölösleges performanszait rajtuk verik le. Használni nem használnak semmit, viszont ártani ártanak neki.

Valamint a szavazótáborából odatévedő átlagember az úgymond "tápos" viselkedése is állatira idegeli a Székelyföldön élő magyarokat.

2013. aug. 23. 12:36
 4/20 anonim ***** válasza:
94%

Mert nem szeretnék lerombolni amit eddig felépítettek.

Habár az erdélyi magyarságban erős a nemzeti érzelem és a nemzeti megmaradás, szülőföldön való megmaradás kérdése, az is fontos számukra hogy az eddig elért eredményeiket ne csorbítsák, és az eddig kialakult viszonyt a többségi nemzettel lehetőleg szinten tartsák és, hogy nem mozdítsák el negatív irányba. Habár a Jobbik által képviselt gondolatok ott lappangnak a fejekben az idősebb generációkan a múlt sérelmei miatt, igyekeznek túllépni rajta.

Alapvetően a Jobbikkal nincs semmi bajuk, inkább attól félnek, hogy a jobbik által képviselt politizálás és erősebb retorika, csorbát ejthet az eddigi eredményeken és a viszonyon a többségi nemzettel. Habár a cél az autonómi a kivívása, úgy gondolják hogy ezen dolgokat fokozatosan kell adagolni a többségi nemzetnek, mert a többségi nemzet Romániában még mindég nagyon érzékeny erre a témára. A jobbiknak is valami hasonló gondolatiságot kellene folytatni a határon túli magyar politikával kapcsolatban és akkor több eséllyel célt érhet a határon túliak körében és egy szelídebb de az autonómiából és az európai uniós értékekből nem engedő politikával nagyobb népszerűségre tehet szert.

2013. aug. 23. 12:38
 5/20 A kérdező kommentje:
Vagyis attól féltek hogyha a Jobbik kerülne többségbe a magyar parlamentben akkor a románok még azt a keveset se engednék meg mint ami eddig elértetek .... :/
2013. aug. 23. 12:53
 6/20 anonim ***** válasza:
87%
Kedves előző hozzászólók, igen ám, de a "merjünk kicsik lenni" politikával mit értünk el? Azt, hogy lábtörlőnek hisznek minket? A szomszédos országok miniszterelnöke a magyar miniszterelnökkel mindig megbeszélik a "jó szomszédi viszonyokat", együtt mosolyognak a fényképeken, aztán minden marad úgy ahogy van... Szlovákiában érvényben vannak a Benes dekrétumok, a nyelvtörvény az állampolgárság megfosztásáról szóló törvény... Erdélyben szó sincs autonómiáról... A magyarok meg generációról generációra egyre kevesebben beszelnek magyarul...
2013. aug. 23. 13:04
 7/20 anonim ***** válasza:
6%

Mert tisztában vannak vele, hogy a Jobbik elzárná a pénzcsapokat, nem mellesleg jól is tenné.

Nem lenne magyar általános iskola,gimi, magyar egyetem, ingyen könyv ingyen ez ingyen az, nem lenne 90%os kedvezmény a diákságnak stb.

Hát belőlünk élnek..sok senki.

2013. aug. 23. 13:33
 8/20 anonim ***** válasza:
63%

hat ugy el vagy tevedve..

Nem lenne magyar általános iskola,gimi

ugyan maaa ,mar a 80-as evekben is volt...

a magyar egyetem ( sapeintia) meg puszira megy ..Tokes ,meg a tobbiek..

ahhoz kepest ,hogy Magyarorszag hirtelen importal kb.felmillio uj allampolgart...eleg csekely mennyisegu penzt fektett be

kerdesre visszaterve : az ottaniak egy resze tudja mi az ideologiai elnyomas ,mert ebben nottem fel en is ...nincs kedvem senki zaszloja moge beallni...

ez nem uszitas , a jobbik hisztizzen otthon es ne mas hazzatajan,amihez de facto semmi koze nincs!!

2013. aug. 23. 19:14
 9/20 anonim ***** válasza:
92%
Furcsák ezek a hozzászólások.Én Vajdaságban, Délvidéken élek és Jobbik szimpatizáns vagyok.Faterom is, legtöbb munkatársa is,illetve egy csomó ismerősöm...
2013. aug. 24. 05:27
 10/20 mustafa33 ***** válasza:
31%

Nem lenne magyar iskola, gimi...?

Lenne. És magyar gyerekek járnának oda, nem úgy mint ma mikor a kátrányos helyzetűek járatják oda purgyéikat a segélyek miatt és ezért a magyar inkább az államnyelvűbe adja gyerekét.

2013. aug. 25. 20:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!