Ha nem tiszteled magad, mások sem fognak. Igaz ez a mondás? Vagy akármilyen önbizalomhiányod van, és semmibe nézed magad, a párod akkor is a jót kell, hogy lássa benned?
Igaz.
Ha valaki nem tiszteli, vagy nem fogadja el magát úgy ahogy van, akkor más emberekkel se úgy fog kijönni, illetve a többiek se úgy állnak majd hozzá.
Nem önbizalomtúltengés kell, hanem önismeret, és motiváció.
Ha tudod mik a hibáid, és igyekszel kijavítani őket, vagy ha a külső tényezők miatt ez lehetetlen, próbálsz másban kiemelkedő teljesítményt nyújtani, nem lesznek önbizalomproblémáid.
Tisztelned kell magad, és ha nincs miért, tenni azért, hogy legyen rá okod. Simán észre lehet venni valakin, hogy önértékelési problémái vannak. Kirívóbb esetekben a testtartás, és a gesztikuláció is elárulja őket.
Természetesen attraktívabb egy egészséges önképpel rendelkező ember, mint egy rinyáló, feszengő, lusta valaki.
Egy jól működő párkapcsolatban, ha tényleg szereti egymást a két fél, szerintem egy bizonyos pontig szinte kötelező eltűrni a partner önbizalomhiányát, de ha ez hosszúra nyúlik, és semmit se tesz ellene, az tönkre vághatja az egész kapcsolatot.
Én már végigjártam ezt az utat, egy 2 éves párkapcsolatból fél év azzal ment el, hogy a lányt vigasztaltam. Én kitartottam mellette, mert szerettem. Szerintem más is ezt tenné.
Az már más dolog, hogy nem lett happy-end a vége. :)
Mikor kilábalt a dologból, és én kerültem magam alá 1-2 hónapra, ő ott hagyott.
Úgy jó ez a fenenagy tolerancia, ha kölcsönös, de gondolom ez egyértelmű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!