"A régi lányok úgy főztek, mint az anyjuk, a maiak meg úgy isznak, mint az apjuk". Mennyire igaz manapság ez a mondás?
Ez egy szép példája az általánosításnak és az előítéletnek.
Az apám olyan alkoholista, hogy boldog voltam, amikor anyám elvált tőle. Akkor 7 éves voltam. Most az alkohol szagát sem bírom, nem hogy még megigyam.
Nem kell minden Facebookos "bölcsességet" elhinni!
Persze van olyan is akire igaz.
Lehet, hogy aki kitalálta, így élt...
Nekem van egy sík alkoholista apám, és sosem iszom egy kortyot sem, nem is terveztek, viszont a férjem jobban szereti a főztömet, mint anyámét. Sőt, a saját anyjáét sem akarja nagyon megenni, mióta én főzök neki, habár anyósom előtte sem volt konyhatündér.
Azért egy díszes seggberúgással díjaznám, ha valaki egyszer elsütné nekem ezt a viccet személyesen.
Régen a férfiak sem ittak annyit, mint manapság. A nők pedig csak nagyon ritkán, és akkor sem annyit, hogy berúgjanak.
De ma sem iszik minden nő mértéktelenül.
Az apám nem alkaholista,de szereti inni persze...mint ahogy én is :)
Tudom hol vannak a határaim,sosem iszom válllahatalanra magam. De bírom az alkoholt és szeretem is.
Ettől még semmivel nem érzem magam kevesebbnek vagy rosszabbnak :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!