Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Igaz-e ebben az esetben is...

Igaz-e ebben az esetben is "ami nem öl meg, megerősít" mondás?

Figyelt kérdés
Adott egy 6 éves egészséges boldog kislány, akinek hirtelen hatalmas civakodások közepette elválnak a szülei. A kislány nem tudja megemészteni és semmilyen szakértői segítséget sem kap. Évekkel később is ő áll a két elvált szülő veszekedései középpontjában, a bíróság hol ide, hol oda ítéli. Az iskolában egyre befelé fordulóbbá válik, bátortalan és érzékeny lesz. Elveszti a barátait, kevesekkel jön ki jól. Felnőtt korára (18-20) még mindig elég magának való, félős, önértékelési zavarokkal küzd. Mit gondoltok? Milyen ember válik majd később belőle? Az átéltek miatt fog éppen megkeményedni, vagy csak lejjebb fog süllyedni?
2013. febr. 15. 14:25
 1/5 anonim ***** válasza:
Nehéz kérdés mert elégé emberfüggő, lehet megkeményedik és a saját családja mindennél fontosabb lesz neki, vagy lehet nem és az első veszekedés után ő is elválik, hisz a család neki teljesen mást jelent mint lehet a férjének.
2013. febr. 15. 14:29
 2/5 anonim ***** válasza:
Történnie kell egy sorsfordító változásnak az életében.nekem is volt egy ilyen ismerősöm,ő addig volt ilyen depresszív,amég el nem költözött a másik szülőjéhez.onnantól kezdve kinyílt.De ehhez változás kell.ha valaki hosszú évekig nem tud szabadulni egy ilyen helyzetből,annak bizony rámegy mindene.És persze kell az is,hogy erős legyél.De szerencse is.
2013. febr. 15. 14:30
 3/5 anonim válasza:
Szerintem igaz :)
2013. febr. 15. 16:30
 4/5 anonim ***** válasza:

Nem szeretem a "ami nem öl meg, megerősít" mondást.

Teljesen személyiségfüggő, hogy ez a mondás igaz legyen.

Én 30 éva alatt két gyerekkel lettem özvegy, hát nem ölt meg ez a tragédia, csak majdnem, de erősebb sem lettem tőle inkább csak kiégettnek érzem magam. A szüleim támogatása nélkül túl sem éltem volna.

2013. febr. 15. 18:39
 5/5 anonim ***** válasza:
Én sem szeretem ezt a mondást!Szerintem ezt amerikai tinik meg hippik találták ki,akik még nem szenvedtek ahhoz eleget,hogy csendben tudjanak maradni.Mert a véleményem az,hogy aki igazán nincs jól az nem keménykedik...pláne akik "harcedzettek"meg inkább nem is emlegetik a traumákat.
2014. ápr. 18. 19:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!