Hogyan változtassam meg az életem? Nem látom a fényt?!
Sziasztok! 19, lassan 20 éves lány vagyok. 5 éve költöztünk vidékről a mi imádott fővárosunkba. Eleinte, 14-15 évesen nagy kihívásnak tartottam, örültem neki. Új környezet, új emberek. Ahogy nőttem, komolyodtam, rájöttem, hogy nagy hiba volt a költözés (a szüleimmel költöztem). Nem érzem jól magam a bőrömben, úgymond egy burokban élek, vagy egy nagy fal mögött. Nehezen alakítok ki kapcsolatokat, legyen szó akár szerelemről, akár barátságról. Az eddig eltelt 5 év alatt konkrétan 180°-os fordulatot vettem, mind a személyiségem, viselkedésem. Bezárkóztam. Soha nem voltam ilyen. Átértékelődtek bennem a dolgok. Rájöttem, hogy nekem nem ez a nyüzsgés kell, mint ami itt van, hanem a csönd, a természet, a nyugalom. Egy kis ház, akár egy erdő szélén, akár egy kis faluban. Miután sikeres érettségi vizsgát tettem, nem sikerült bekerülnöm fősulira, így jelenleg dolgozom. De nem érzem azt, hogy változott volna valamit a helyzet. Sokan azt mondták, a környezetváltás, mármint a suli után, ha új helyre kerülök, változni fog az érzés. De nem. Még mindig azt érzem, hogy nekem nem itt kell élnem. Nekem nem ez a "lakóhelyem", hanem egy újabb megálló az életemben. Azon gondolkodom, merre, hogyan tovább? Szeretnék változtatni, csak ugye minden a pénz. Nektek volt már ilyen érzésetek, hogy rossz útra léptetek, rossz irányba haladtok? Visszafordulni nem szeretnék, inkább irányt változtatni. Csak nem tudom hogyan.
Köszönöm aki elolvasta!! :)
Köszönöm szépen a válaszodat!
A családom jól érzi magát. Mindenkinek sikerült beilleszkednie, kivéve nekem. Azon csodálkoztam is, hogy a húgom (17 éves) sokkal jobban beilleszkedett ebbe az új környezetbe, mint én. Végre, ennyi szenvedés után, édesapám is jól érzi magát a munkahelyén, édesanyám is. Szóval mindenkinek jó, csak nekem nem. Nem jó itthon, nem jó ha dolgozom, kimozdulni sem szeretek, mint például Gellért-hegy, Margitsziget stb., mert rengeteg az ember, itt a négy fal között pedig érzem, hogy egyszerűen megkattanok. Hogy mit dolgozom? Eladóként kezdtem körülbelül 5 hónapja egy ruhaboltban, nemrég kineveztek, üzletvezető-helyettes lettem, de még így is azt érzem, ez nem nekem való. Ráadásul meg sem fizetnek... Gondolkodtam a munkahely váltáson, hátha, de viszont a zárkózottságom miatt is, nagyon nehezen tudok beilleszkedni új környezetbe. Az elején ezen a munkahelyen is úgy éreztem, húú végre jó lesz, aztán ahogy telt az idő, egyre rosszabb lett. Frusztrál az egész, az hogy emberekkel kell foglalkoznom. Ajánlottak irodai munkát, de a montonitás is kikészít, szeretek pörögni. Szóval ezért nem tudom hogyan, merre tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!