Mi a véleményetek arról ha valaki vagdossa magát?
Kecske. :P
Nem azt valósítja meg amit szeretne, és ezért gyűlöli magát, és a gyűlölet érzését önmagával szemben úgy enyhíti, hogy fizikai fájdalmat okoz magának mert addig se a gyűlölet tölti el, hanem a fájdalom. Kétféle jóság van az ember számára. Az egyik a boldogság, a másik az élvezet. A boldogságból gyűlölet lett, és ekkor fordul az élvezethez ami a gyűlöletből kiindulva fájdalom.
Simon Belmont!
Lehet hogy én vagyok informálatlan, de amikor én vagdosást meghallom, mint témát, akkor az erek vágására gondolok, amit szerintem nem kell ecsetelnem, hogy mennyire veszélyes. Ebből adódóan nyilvánvaló, hogy ez a téma nem úgy kezelendő, mint valami tini trend, hanem mint pszichológiai probléma.
Arról pedig, hogy mennyi negatív hatás éri, érhette ezeket a személyeket nyilván nem sok mindent tudhatsz, mivel te teljesen más környezetbe nevelkedtél.
Persze meg lehet érteni téged is, hogy régen is voltak problémák és mégsem volt senkinek hasonló gondolkodása, de azt sem szabad szem elől téveszteni hogy változnak az idők. Ez pedig fontos, mivel az internet és a kommunikációs eszközök fejlődésével a szociális élet és még sokszor a család fogalma/értéke is a feje tetejére fordult. Ezen felül a társadalmi egyenlőtlenség is fokozatosan emelkedett (stb). Szóval itt nem a problémáik mélységéről van szó, hanem arról, hogy más környezetben máshogy reagálnak a problémákra. Ilyenkor tehetjük azt is, hogy azt mondjuk: ők hülyék, ilyen régen nem volt és csak tini hiszti az egész, vagy megpróbálunk szembenézni a tényekkel, hogy ez van és megpróbáljuk kezelni ezt a problémát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!