Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért kell így kiborulni...

Miért kell így kiborulni azon, hogy szeretek autózni?

Figyelt kérdés

Van egy barátom/ismerősöm, akinek nemrég lett jogsija és kapott az apukájától egy autót. Én imádok autóval menni, de vezetni még nem tudok és ezért ő találta ki, hogy néha autózunk össze-vissza, volt, hogy egész nap csak mentünk. Ez elég gyakori, mert ő rájött, hogy akkor kb mindenről tudunk beszélgetni, akkor be nem áll a szám, amúgy meg elég szótlan vagyok mások között.

Tudom, hogy ő többet akar barátságnál, de kicsit tartok a dologtól, mert ő tapasztalt minden téren, nekem meg még barátom sem volt. Tudom, hogy ezeket az utakat is azért találja ki, hogy feldobjon, meg ő is szeret vezetni.

Most anya megtudta, hogy mi a délutáni programom néha és elkezdte mondani, hogy mégis mit képzelek, hogy nem beszéltem erről, hogy ülhetek be egy idegen (!) mellé és hogy nem engedi, hogy találkozzak vele (mintha tudna bármit tenni ellene).

Úgy csinál, mintha valami törvénybeütköző dolgot tennék. A kocsi vadonatúj, biztonságos, van benne minden, nem lehet bajunk.

2014. márc. 17. 16:38
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:

120-al menni 17 évesen őrültség.Te is tudod ezt, hisz mégcsak egy kislány vagy.De biztosan nagyon menő lehet egy jóképű srác menő kocsijában vitetni magadat 16 évesen.Minden kislány álmodozik... de a baleset tudod másoktól is függ. Anyukád nem csoda, hogy aggódik.

Ha meg nem jössz össze a sráccal,csak hordatod magad ide-oda,akkor úgy kell neked, majd rájössz, hogy barátság nincs fiú és lány között.

2014. márc. 17. 17:38
 22/31 anonim ***** válasza:

miért lenne őrültség?

sokkal veszélyesebb ha valaki 80-nal megy az autópályán, mint ha felveszi a forgalom ritmusát

2014. márc. 17. 17:41
 23/31 anonim ***** válasza:

szerintem nem mennek fel az autópályára...

egyébként 17 évesen, max. pár hónapos vezetési rutinnal öngyilkosság 120-szal menni, bárhol is menjen

ne magadból indulj ki

2014. márc. 17. 17:44
 24/31 A kérdező kommentje:

Értelemszerűen nem a városban megy 100-zal, vagy annál többel. Az autópályán érdekes lenne, ha 50-nel furikáznánk.

Tudom, hogy sok esetben nincs barátság fiú és lány között. De nem is a haverja akarok lenni. Csak még picit tartok az új helyzettől, kíváncsi is vagyok közben, hogy "meddig menne el értem" és nem akarok úgy belemenni egy párkapcsolatba, hogy nem vagyok 100%-ig biztos abban, hogy tényleg szeretném a dolgot.

Mert oké, ő helyes, menő, vicces, jól néz ki,stb, de nekem ez nem elég.

Nagyon próbál bizonyítani, ezt mások is észreveszik, még a családja is.

14 éves kora óta motorozik, ha jól tudom, szóval nem akkor került az utakra, amikor jogsit akart autóra is.

2014. márc. 17. 17:50
 25/31 anonim ***** válasza:

Csak nehogy így járjatok...

http://www.youtube.com/watch?v=iVWoNx6bYx8

2014. márc. 17. 18:02
 26/31 A kérdező kommentje:
Ennyi erővel mindenki járhat így, aki autóba ül...
2014. márc. 17. 18:05
 27/31 anonim ***** válasza:

Baleset bármikor előfordulhat, bárkivel:

http://www.youtube.com/watch?v=fOZncpZtmhw

Amúgy nincs gyerekem, de megértem anyukádat, és neki van igaza mindazok alapján amiket leírtál.

A helyében tuti nem engednélek a tapasztalatlan srác mellé. Minimum szobafogság. Utána pedig megkeresném a srácot és addig baszkodnám bele a fejét a műszerfalba, amíg el nem felejti a nevedet.

2014. márc. 17. 18:50
 28/31 anonim ***** válasza:
0%
Én is vezettem 17 évesen, lány vagyok, és autópályán is mentünk, ahol 130 a sebességkorlát. Mentem annyival, mert veszélyesebb lassabban menni, és korlátozni a forgalmat. Mégis életben maradtam, ahogy az egész családom is, és már 15 éves jogsim van, meg több 100 ezer km a talpamban. Annyira felesleges ilyen prédikációkat lenyomni, hogy 120 km/h maga az öngyilkosság. Van, aki az 50-be is belehal, van aki a 240-be se. Amúgy a 120-ban még semmi nincs, a napi 30 km-emet a munkahelyemig és haza főútvonalon átlag ennyivel teszem meg. Sokszor úgy érződik, nem haladok. Soha nem volt még balesetem se saját, se más hibájából, nem koccantam, nem törtem/karcoltam/horpasztottam autót. Remélem ezt a tendenciát még sokáig tudom így folytatni, úgy érzem, nem rajtam fog múlni. És ez a magabiztosság 17 éves korom óta megvan. Ha valaki fél, ne üljön autóba, mert a forgalom megeszi reggelire. Nap mint nap látok bizonytalan, félő sofőröket, akik izzadva markolják a kormányt és azt hiszik, fékkel megy az autó. Hát, balesetveszélyesebbek, mint a lendületes, de szabályos sofőrök. Oké, a 120 nem szabályos egy 90-es úton, de egy balesetnél még egy rutinos sofőrnek is mindegy, hogy 120-szal, vagy 90-nel csattan.
2014. márc. 17. 20:58
 29/31 anonim ***** válasza:

"van egy sejtésem.. anyukád nem a kocsitól félt"

Na igen. Azon ugyanis legalább van gumi...

2014. márc. 17. 22:07
 30/31 anonim válasza:
Anyádnak nem a kocsikázással van baja ember.!hanem azzal hogy majd jól felcsinál. utána tényleg a kocsikázással lenne baja ,hogy viszitek a kölyköt az orvoshoz meg stb.
2014. ápr. 1. 19:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!