Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Valaki elmagyarázná, hogy...

Valaki elmagyarázná, hogy miért "menő" azt írni, hogy sátánista vagy, pedig azt se tudod mi az?

Figyelt kérdés
Jelképek meg minden, na meg persze, Isten a rossz, tiszta őrület szerintem, én nem értem.
2014. febr. 25. 19:28
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
70%

"...Isten a rossz, tiszta őrület szerintem..."

Nem feltétlenül. Kicsit írok a sátánizmusról. Természetesen nem arról a válfajáról amit a tévében mutatnak, hogy néhány b*rom összegyűlik egy erdőben és csirkét áldoznak, hanem egy kicsit elgondolkodtatóbb megközelítéséről.

Még a legelvakultabb Isten hívőknek is be kell látniuk, hogy a vallások (az összes a Földön) egy tőről fakadnak. Nagyon sok közös momentum található meg bennük.

Induljunk ki a görög istenvilágból. Zeusz megteremtette az embereket, akik a vadállatok szintjén vegetáltak. Ekkor Prométheusz megsajnálta őket, és elvitte nekik a tüzet, ami egy jelképes dolog volt, ezzel együtt megtanította őket egy csomó mindenre, amiért bosszúból Zeusz meg is büntette.

Keresztény vallás: Isten megteremtette az első emberpárt, de boldog tudatlanságban tartotta őket, és nem engedte enni őket a tudás fájáról (aminek a gyümölcse éppen olyan szimbolikus, mint a tűz). Isten nem akarta, hogy birtokolja a tudást. De a "gonosz" Lucifer, rábeszélte őket, így ettek a gyümölcsből, ergo megkapták a tudást. Amúgy Lucifer fényhozót jelent, nem véletlenül. Tehát összességében ezzel Lucifer mégis jót tett az emberekkel.

Lucifer a görög istenvilágban pedig Prométheusz megfelelője.

Így már teljesen más szájíze van a történetnek ugye? Nem azt mondom, hogy ez igaz, amit leírtam, de mindenesetre elgondolkodtató.

Ne ítélj el valamit, csak azért mert nem rendelkezel elegendő információval róla. Ne kövesd el azt a hibát, mint az egyház a történelem során, a sok 10- akár 100 milliónyi ártatlan ember kivégzése Isten nevében, csak azért, mert ők így látták jónak.

2014. febr. 26. 00:06
 12/18 anonim ***** válasza:
70%
Ja még valami: nézz utána a Bibliában, hogy hány embert ölt meg Isten, és hányat a sátán! Ki is igazából a rossz meg a jó?
2014. febr. 26. 00:07
 13/18 A kérdező kommentje:
Meg van jogod arra, hogy azt gondold, tedd amit akarsz, de vannak következmények is... Ha hatalmamban állna akkor se végeznék ki senkit, megpróbálnám megjavítani őket. Lucifer angyal volt eredetileg, és utána önmaga akarta átvenni az uralmat- azért akarat adni tudást, hogy elbizonytalanítson és rosszra vezessen, szerintem. Élj úgy ahogy akarsz, de engem nem fogsz megváltoztatni. Isten veled, szép napot!
2014. febr. 27. 12:29
 14/18 anonim ***** válasza:

Ki akart megváltoztatni kis barátom? Csak olvastam valahol, és leírtam Neked, hogy lásd a másik oldalát is, amire kb. úgy reagáltál, mintha elhoztam volna a sötétség uralmát a Földre :) Segítek: nem vagyok sátánista.

Amiket én leírtam, amiket te leírtál mind spekulációk, egyikről sem tudjuk, hogy úgy történt-e meg, egyátalán megtörtént-e. Te olvastál valamit leírtad. Én olvastam valamit leírtam. Ennyi.

2014. febr. 27. 14:37
 15/18 A kérdező kommentje:
Mi az már a "kis barátod" vagyok? Valami baj van? :D
2014. febr. 27. 19:05
 16/18 dragonkalo ***** válasza:

Kérdező te tiszta hülye vagy.

Keresztény hazugságok,média propagandája által vagy elvakítva.A Sátánizmus egyáltalán nem olyan,mint azt te látod.Sok alfaja van.LaVey-i féle,Spirituális sátánizmus.És ez csak kettő a sok közül.Én egyébként Spirituális Sátánistának tekintem magam,habár még nem csináltam meg a beavatási szertartást.A spirituális sátánizmus szerint Sátán segít,Sátán megjelenik,a Démonoktól tudunk segítséget kérni(amennyiben már magasabb spirituális szinten állunk),vannak Sátáni meditációk stb..

A lényege,hogy felemeljük a kundalininket,és magas szintű spirituális hatalomra tegyünk szert.Nem az,hogy véres áldozatokat mutassunk be,meg áldozzunk minen utunkba eső macskát.-.-

2014. febr. 27. 19:44
 17/18 A kérdező kommentje:
A sátán segít... az év legpocsékabb és abszurabb, morbidabb vicce. Te vagy félre vezetve. Azért béke veled...
2014. febr. 27. 19:58
 18/18 anonim ***** válasza:
71%

Tipikusan úgy reagálsz minden hozzászólásra amely nem a Te szájízed szerint van, hogy "békesség veled, Isten áldjon meg, de azért dögölj meg".

Szerintem veled lehet valami elég komoly baj, hogy néhány segítő szándékú és magyarázó hozzászólásból nem tudod leszűrni azt, hogy az emberek nem kötekedni akarnak veled, hanem magyarázatot adni arra, amit a kérdésben kiírtál, azaz:

"...miért "menő" azt írni, hogy sátánista vagy, pedig azt se tudod mi az?"

Holott pont Te nem tudod, hogy mi az a sátánista.

2014. febr. 28. 17:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!