Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mit lehet ilyenkor tenni?

Mit lehet ilyenkor tenni?

Figyelt kérdés
Egyik ismerősöméknek 2 gyerekük van 2 fiú egyik 17 éves körül van már évek óta van vele gond.Gondolok itt olyanra hogy szó szerint terrorban tartja a szüleit... Megüti veri az anyját...Mindent széttör rombol a lakásban.Sok mindent megkapott még így is hogy ilyen rossz.Az ajtójukat szétverte.Az apja sokszor rászólt de már az se hat rá már neki is neki megy és az apja is eddig bírta már teljesen tönkre mentek lelkileg a testvére se bírja már. :\ Szerintetek mi segítene ennek a gyereknek???? Elakarták vinni orvoshoz de félúton kiszállt az autóból és elfutott. Sokszor velem igy ordibál csúnyán beszél tesómmal és anyukámmal is ha ott vagyunk náluk. Az anyját mindennek lehordja közben tényleg mindent megkap szeretetet mindent amit csak lehet és mégis ilyen. Suliba nem jár be semmi. Egyszerűen az apja már ott tart hogy elköltözik vagy megöli magát már ő se bírja..Semmiből se tanul ez a hülye gyerek-.- Anyja nyugtatókat szed a munkahelyén sír.. az apja se másabb ..őt is lelkileg tönkretette ez az egész.. Mitől lehet ez? Én arra gondoltam hogy pszichiátriára esetleg el lehetne vitetni mert tényleg komoly.. Az hogy miatta szakadna szét a család leszarná szó szerint szerintem.. valami ötleteket ha tudnátok :\

2014. febr. 7. 23:43
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Szerinted ordibáljak a szüleivel hogy vigyék el azt a szerencsétlen gyereket? Én a véleményetekre voltam kíváncsi..valahogy meg kell oldani.. elvileg jhét kedden viszik orvoshoz.. meg látom milyen sikerrel.. :\
2014. febr. 8. 00:19
 12/22 anonim ***** válasza:

19 éves vagy, nagykorú, minden további nélkül hivhatod a rendőrséget amikor zűr van. Nem kell hogy ott legyél, megmondod nem akarsz tanu lenni, de bajban vannak a szomszédban. Ők a többit rendezik.

Régen az volt, hogy nem illik beleszólni más család magánügyébe, magánügy ha verik az aszonyt, stb. Ma már nem divat az a felfogás.

2014. febr. 8. 00:20
 13/22 anonim ***** válasza:

"Szerinted ordibáljak a szüleivel hogy vigyék el azt a szerencsétlen gyereket?"

Miért kéne velük ordibálnod? Döntsék el ők, hogy mit akarnak... miért viseled ennyire a szíveden a sorsukat? Te vagy a nagyobbik testvér?

2014. febr. 8. 00:25
 14/22 A kérdező kommentje:
Igen csak tudod... nem tudom most épp mivan náluk. mikor van balhéé. mivel nem lakunk közel egymáshoz de egy faluban lakunk így nem tudom.
2014. febr. 8. 00:26
 15/22 A kérdező kommentje:
nem.. tudod mivel rokonom.. unokatesómékról van szó! és igen mivel közel állnak hozzám. És nem szeretném ha bajuk esne.. ennyi az egész..
2014. febr. 8. 00:27
 16/22 anonim ***** válasza:

Igazából nem nincs olyan komoly gondolom keveset evett mert alig eszik és ez miatt volt az összeesés

Alig eszik ? - ennek is lehet anyagi, pszichés, testi oka is, mi itt hiába irunk akármit, az a szülőknek lenne a dolga, hogy családsegitőtől családgondozót kérjenek. Nem szégyen, inkább az a szégyen, ha nem kérik. És megvárják amig baj lesz, még fiatal koru a gyerek, az ő kötelességük és felelősségük 18 éves koráig. A gyógyittatása is. Nem elszaladni a gondok elől, öngyilkosságba, gyógyszerszedésbe, hanem segitségkérés és elfogadás. Hétfőn reggel nyolckor ott kellene várja valamelyik szülő a családsegitő iroda nyitását reggel nyolckor. Miért erőlködnek olyasmin, amihez ők tanulatlanok, tudatlanok ?

2014. febr. 8. 00:28
 17/22 A kérdező kommentje:

Anyagi biztos nem. Tényleg mindent megkap. :) :\

Hát tényleg tanácstalan vagyok ezzel kapcsolatban.. :\ köszönöma válaszokat próbálok tenni ezért :\

2014. febr. 8. 00:32
 18/22 anonim ***** válasza:
Szerencséje annak a gyereknek hogy nem én vagyok az édesanyja, mert már rég intézetben lenne. Mindjárt az első pofon után, amit a szüleinek adott.
2014. febr. 8. 00:34
 19/22 A kérdező kommentje:
Én is legszívesebben felmennék és adnék neki egy kettőt. De tudom hogy csak rosszabb lenne :\ és nem akarok már rosszabbat nekik. :\ Nem tudom hogy hozzam fel ezt náluk.. anyukám is mondta hogy ide segítség kell.. ha erőszakkal akkor azzal de be kell vinni. lehet fél év és meggyógyul.. de ezt tényleg nem lehet annyiban hagyni :( Anyukámnak majd szólok mindenképpen hiszen a nőrévéről vagy szó.. hogy beszéljen vele.. nem intézhetjük el ezt annyival hogy ez az ő dolguk! Mivel egyedül ők képtelenek tenni ezért és ha más nem tesz akkor ez így marad és kitudja meddig bírják.. tenni kell ők már a félelemtől se képesek tenni szerintem..:\
2014. febr. 8. 00:40
 20/22 anonim ***** válasza:
Azt ne felejtsd : Az erőszak sohasem hátrál meg, csak a nálánál nagyobb erő láttán. Ez lehet fizikai, tudásbeli, érzelmi, jól mérjétek fel kinek miből mennyie van.
2014. febr. 8. 00:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!