Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Éreztetek már így? Ez normális?

Éreztetek már így? Ez normális?

Figyelt kérdés

Mindig úgy érzem, hogy senkiben se bízhatok. Az jár a fejemben, hogy ha egy pillanatra is elfordulok akkor mit fognak tenni, mire készülnek.

Minden ami velem kapcsolatos azt magánügyként kezelem. PL.: Suliban senkinek se mondtam el, hogy nyelv vizsgázni voltam és le is tettem vagy, hogy meghalt a nagymamám és azért hiányoztam az előző héten.

Gyakran mondogatják azt nekem, hogy legyek nyitottabb és bármit elmondhatok nekik. Amire én úgy szoktam felelni, hogy: "Rendben, úgy lesz" - de belül csak arra gondolok, hogy azért akarják tudni a titkaimat, hogy majd felhasználhassák ellenem amikor eljön az idő..

2014. febr. 4. 20:41
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Mégis, mire használhatnák fel azt, hogy meghalt a nagymamád, vagy hogy nyelvvizsgád van?

Ez már tényleg paranoia.Próbálj kicsit logikusabban gondolkozni!

2014. febr. 5. 09:08
 12/13 anonim ***** válasza:

Velem még nem volt ilyen, ez már nem normális.

Ok, hogy nem teregetsz ki mindent, ne is. De például akkor kivel szoktál beszélgetni vagy miről? Például a nyelvvizsgát egyáltalán nem értem, miért titkolod. Ha senki se tud semmit rólad (a neveden kívül), akkor hogy is számíthatsz arra, hogy valaki törődjön veled.

Mit tennének, ha elfordulsz? Mit tehetnének ellened? Ha nem ártasz nekik, miért ártanának?

Vannak rosszhiszemű emberek, de ne legyen az a hozzáállás, hogy mindenki rossz, biztos, ami biztos, és akkor nem érhet meglepetés. Ilyen borúban az élet csak szorongás lehet! Ennél sokkal jobb naivnak lenni (hozzáteszem, elővigyázatosnak is kell lenni egyben).

Nem azért mondják, hogy kihasználjanak, be akarnak fogadni jobban a közösségbe, és látod, ez nagyon jó. Nagyon sok olyan ember van, akiket eleve kirekesztenek valami tulajdonságuk miatt egy közösségből, és szóba se állnak velük - például a zárkózottságuk miatt.

Mit tartasz fontos értéknek? Az életben? Egy emberi kapcsolatban? A szeretet, a bizalom annyira elemi, hogy nélküle nem is lehet élni.

Nem tudom, mit írjak. Remélem, hogy megváltozik a gondolkodásmódod, és hogy minden rendben lesz.

2014. febr. 10. 16:14
 13/13 anonim ***** válasza:
hát ez van bizonyos dolgokba még magadat is ecsapod
2014. febr. 14. 19:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!