Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Irigy volnék?

Irigy volnék?

Figyelt kérdés
Nem adok annak, aki szerintem nem érdemli meg, hogy kapjon. Ez baj?

2014. jan. 10. 15:24
 1/4 anonim ***** válasza:
Nem baj, te ilyen vagy. Bár szerintem ez nem irigység, hanem önzőség, fösvénység. Nem szabad a másik felett ítélkezni, főleg ha nem tudod, hogy mi is valójában az igazság. Lehet szerinted nem érdemli meg, de ez csak a te véleményed és nem biztos hogy jó amit gondolsz
2014. jan. 10. 15:30
 2/4 anonim ***** válasza:

Attól függ, hogy mire érted.

Nem mindegy, hogy koldusnak nem adsz aprót vagy szüleidnek nem adsz tiszteletet.

Ez a kérdés így nagyon homályos.

Mondjuk gondolom mire érted, úgy átlagosan véve szerintem sem kell adni valamit csak akkor, ha az adott személy kiérdemli. A fentebb említett szülők egy kivétel volnának, mivel nekik a tisztelet jár függetlenül attól, hogy milyen viszonyban vagy velük ( persze ezen kivételen belül ismét vannak kivételek ) , meg van még néhány kivétel , de úgy alapjáraton igen: mindenki küzdjön meg adott dologért és ha valakinek adsz valamit, akkor az tegyen is érte, hogy azt a valamit megkapja.

2014. jan. 10. 15:33
 3/4 A kérdező kommentje:

Nem, nem , véletlenül sem rossz anyagi helyzetben lévőre gondoltam, koldusnak már sokszor adtam (bár ott sem pénzt, hanem élelmet inkább), hanem olyanoknak nem szoktam adni, akik rossz dolgokat tesznek, és ezért úgymond nem szolgáltak rá arra,hogy adjak nekik...

Egyébként mondják,hogy ez egy furcsa paradoxon, hogy pl. aki utál másokat, vagy nem képes szeretni, pont annak van a legnagyobb szeretetre szüksége...csak én sokszor tapasztaltam már sajnos, hogy adtam, mégsem változott az illető jó irányba, maradt az, aki volt. És belefáradtam :(

Szóval így értem én a nem adást.

2014. jan. 10. 15:38
 4/4 A kérdező kommentje:
Van pl. egy ismerősöm, aki folyton tőlem lejmol, holott ötször annyit keres, mint én. És egyszerűen már nem szívesen adok neki, ilyesmikre gondolok.
2014. jan. 10. 15:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!