Hogy lehet leküzdeni azt, hogy eszméletlen irigy vagyok?
mivel ez anonim, úgy se ismer fel senki tényleg az igazat írom. hogy ha valami ajándékot veszünk valakinek közösen és vki nem ad oda 200 forintot, tök rágom magam rajta, vagy ha valamiért nekem többet kellett fizetni egy buliban valamiért mint a többieknek (tehát nekem volt nagyobb pénzem és közösen vettünk valamit, és nem kapom vissza), azért is tök frusztrált vagyok. de nem csak pénz, hanem pl tudásban is, nem szeretem ha másolnak rólam, pl zh-n, hagyom persze, mert nem akarom, hogy utáljanak, de rosszul érint. vagy ha valaki kap/nyer pénzt, nem az az első, hogy de jó neki, hanem hogy miért nem én... és ez annyira rossz dolog, szeretnék rajta változtatni, a környezetem nem is tudja, de nekem ez belül elég rossz :/
meg amiatt is elég szomorú vagyok, hogy most jöttem egyetemre, és mindenki sokkal gazdagabb nálunk, és tudom, hogy nekem majd hitelt kell felvenni lakásra, stbstb., ők meg mindent megkapnak. de mások még nálam is rosszabb helyzetben vannak anyagilag, mégis sokat agyalok ezen, de nagyon nem kéne. van egy barátnőm ők eléggé szegények, de ha van valamije tök örömmel megosztja másokkal, és én is ilyen akarok lenni, de nem megy :( mármint megteszem, adok belőle, de nem érzem jól magam tőle :/
18L
18 éves hím vagyok, ráadásul én is most kezdtem az egyetemet. :D Na de ez most nem is számít, csak úgy eszembe ötlött leírni.
Én is így vagyok jó ideje (olyan 4-5 éve) és sajnos nekem egy nagy pofon kellett az élettől, hogy kicsit változzak ezen a téren. Ez a pofon sajnos a szakítás volt, az első barátnőmmel. Bántottam többször (persze nem testileg), egyszerűen nem vettem észre amikor túlzottan kritizáltam (még ha poénból is), mert az empátiás készségem az gyakorlatilag egy nagy nulla. Az irigység is megkeserítette az életemet persze, hiszen most erről van szó, borzalmas érzés gyűlölni úgy embereket, hogy ők nem vétettek semmit, csak annyit, hogy gazdagabbak... Tudom, hogy ez rossz dolog, de nem tudom elnyomni az érzést. A szakítás viszont valahogyan átkódolt ilyen téren, érzelmesebb lettem és kevésbé irigy. Csak hát a kapcsolatom szempontjából ez már késő...
Ezért jó az élet mert osztja a pofont és idővel helyrerak, még ha egy hülye vagy akkor is :D
Magamon is ezt tapasztalom.
Konklúzió: Éld az életed.
nem mondom, hogy olvasd a Bibliát, de ez az egyik parancsolat a tízből: Ne kívánd a másét! semmijét...
és látod, az élet igazolja, pofonokat oszt.
az már óriási, hogy felismered ezt magadban. a következő lépés, hogy tegyél is valamit.
olyan ez, mintha rájössz, hogy túlsúlyos vagy és elkezdeszt tornázni vagy diétázni, először rossz, mert más, mint amit előtte csináltál, nehéz, fárasztó, dáj, esetleg sokba is kerül, de csinálni kell és egy idő után elkezd jó lenni, látod az eredményt, megszokod és egyre könnyebb lesz jól csinálni.
úgy tűnik soraidból, egyetemista vagy. amikor majd elkezdesz dolgozni, új környezet, stb, jönnek a pofonok és érettségben is kb akkor érsz oda, hogy magadtól rájössz, hogy kell jól!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!