Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Depresszió? Van kiút?

Depresszió? Van kiút?

Figyelt kérdés

Állandóan levert, szomorú, negatív vagyok. Munkámból kifolyólag sokat tartózkodom egyedül. Ilyenkor főképp, de mostanra gyakorlatilag folyamatosan aggódok mindenen és negatívan látom a jövőt. Aggodalmam fő forrása a párkapcsolatom. Folyton rettegek, hogy elhagy a párom, hogy kiszeret belőlem, megun. Próbálom előtte titkolni ezeket az érzéseket, de annál nehezebb. Nem akarom hogy emiatt tényleg rossz vége legyen. Volt olyan is, amikor leültem vele ezt megbeszélni, olyankor kedves dolgokat mondott és hogy nincs okom aggodalomra. Ennek ellenére továbbra is csak görcsölök a dolgon, ha pár órán át nem jelentkezik máris úgy érzem, hogy valami baja van velem. Tudom, hogy ez idióta felfogás, de valami miatt nem tudom abbahagyni. Reggelente gyomorgörcsöm van, hogy mit hoz a nap, szeret-e még. Szánalmasan hangzik az egész tudom, de mégis jól esne ha valaki adna valami tanácsot. Egyik kapcsolatomban sem voltam még ilyen. Mindig megálltam a magam lábán és próbáltam nem függni a másik embertől. Most meg mintha csak ő létezne a világon, pedig van munkám, családom, barátaim. FOrduljak esetleg egy pszichologushoz? Lehet hogy nem a kapcsolatomban van a baj, hanem egy általánosabb lelki probléma van a háttérben?

23/l

2014. jan. 6. 11:33
 1/8 anonim ***** válasza:
Gondolom, hogy most kiirtad magadból,máris jobban lettél.Ha ennyire nem tudsz változtatni a gondolkodásodon, akkor menjél el szakemberhez, az biztosan kihuzza belõled, hogy mi az alapbajod.
2014. jan. 6. 11:53
 2/8 anonim ***** válasza:
Próbálj mindennap sportot bevezetni az életedbe,elsõ válaszoló voltam.
2014. jan. 6. 11:53
 3/8 A kérdező kommentje:
Sajnos nem igazán. És már rengetegszer átbeszéltem családdal, barátokkal és nem lett jobb semmivel, ugyan ott tartok, vagy még rosszabb. Egyszerűen nem tudom elengedni a dolgot. Szeretném abbahagyni a rinyálást de nem megy.
2014. jan. 6. 11:56
 4/8 anonim ***** válasza:
Akkor magadtól próbáld mevalósitani, hogy leszoksz errõl.Tedd fel a kérdéseket magadban, ha kell ird le papirra.pl;miért érzed a párkapcsolatodban, hogy elhagy stb.Jobbnak látod a párodat magadnál, csinál olyan dolgokat, amelyek miatt feszült vagy?Elsõsorban a másik fél szokta lehuzni a másikat és ilyen érzelmek alakulnak ki benne.
2014. jan. 6. 12:42
 5/8 A kérdező kommentje:
Azt érzem, hogy jobb nálam. Ő sokkal pozitívabb, több az önbizalma, talpraesett, körülveszik a barátai. Egyszer már elhagyott az én hibámból, de aztán rá jött hogy szeret. Gondolom ettől félek, hogy megint elhagy. De ha folyton ettől rettegek, akkor megint ez lesz, mert nem tudom így önmagam adni, meg vidámságot hozni mindkettőnk napjaiba stb. Mindenki egy erős, vidám társra vágyik, nem egy olyanra aki állandóan parázik és szomorú.
2014. jan. 6. 12:54
 6/8 anonim válasza:
A párodat tényleg szereted ez annak a jele de ha nem tudod önmagad adni,nem tudsz vidámságot vinni az életetbe akkor szakítanod kell és tovább lépni.Nem lesz könnyő de ha mindig görcsölsz te fogsz teljesen kikészülni.Keress valaki mást aki mellet jólérzed magad,önmagad adod és még szereted is.
2014. jan. 6. 13:21
 7/8 A kérdező kommentje:
Gondoltam már rá, hogy ez lehet a megoldás, de mért hagynám el ha nagyon szeretem? Amikor vele vagyok minden rendben van. Mindig jól szórakozunk, sok közös program van, a barátai és a családja is szeret, és ő is. A gondok akkor jönnek, amikor nem vagyunk együtt. Üresnek, magányosnak érzem magam, azon agyalok, hogy ő mit csinál. És ugye akkor jönnek ezek a rossz érzések.
2014. jan. 6. 13:33
 8/8 anonim ***** válasza:

Azt írod, hogy a TE HIBÁD miatt egyszer már elhagyott. Aztán azt írod, hogy mégis ő jött rá, hogy szeret, és ő jött vissza hozzád.

Nem Te kértél bocsánatot, nem Te tettél lépéseket a kapcsolatért.

Ez nem elég neked?

Ezzel a gyanakvó, bizalmatlan hozzálásal egyre elviselhetetlenebb leszel, és egy önmagát beteljesítő folyamatot építgetsz lépésről lépésre.

Egy kicsit nagyon szétszórt vagy, mert az egyik mondatodban azt írod, hogy próbálod titkolni, a másikban meg, hogy leültél vele megbeszélni...

Én, ha szeretek valakit, azon gondolkodom, hogy mit főzzek neki vacsorára, vagy milyen sört vegyek neki estére. Vagy milyen bugyiban járjak erotikus táncot lefekvés előtt. És nem azon görcsölök, hogy tönkre fog menni az egész.

Úgy tűnik, hogy Te már leírtad ezt a kapcsolatot, és nem kedveskedni akarsz neki, hanem sajnálni magad és aggódni.

Ha ezen nem a hozzáállásodon nem tudsz változtatni, akkor a kapcsolatnak vége.

2014. jan. 7. 15:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!