Mi a véleményetek a búcsúlevelekről? Többi lent.
A drága nagymamám csinálta ezt. Idős, vallásos asszony volt, aki 17 gyermeket nevelt fel. A gyermeki által nagyon sok unokája, déd, és ükunokája lett. Amikor meghalt a 11-dik gyermeke (nagynéném) akkor jött el az a pont amikor nagyanyám már nem bírta a terhet tovább. Pár hónapon keresztül csak leveleket írt. Mindenki kapott. Az életben maradt 6 felnőtt gyereke, unokák, (én is ) déd unokák, sőt a pici ükunokák is. A fiam mint dédunoka akkor 3 éves volt. Ő is kapott mamámtól egy levelet.
Mindenkinek megírta, hogy mit gondol, mit érzett velünk kapcsolatban, és mindenkinek írt egy rövidke "útmutatást"az életről.
Nagynéném halála után 6 hónappal rá elment a mamám is. A temetésén egy ládában voltak a levelek, amit a kedvenc papja segítségével juttatott el mindenkihez. Ennek 18 éve. Az én levelem, a fiam levele meg van még.
Anyám tavaly halt meg. Húgom (ő is kapott mamától levelet, neki is megvan még) pakolt anyám halála utána cuccai között. Megtalálta anyámnak írt levelét is.
Nos, amit tervezel az nem rossz ötlet.. De a levél átadásának meg kell lennie a megfelelő alkalomnak, mert nagyon nem mindegy ki mikor kapja kézhez.
Ez nem gyávaság. Sok ember szeretné, hogy ne csak rá, hanem a gondolataira is emlékezzenek halála után, így maradandó, és hasznos dolgot adhat tovább.
Én lassan elkezdek írni egy napló féleséget. Levelet nem szeretnék, az túl személyes...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!