Veszélyesebb a hasznánál!
Egyértelmű, hogy a felhasználása a rosszhiszeműek túlsúlyát mutatja, ill. fogja mutatni! Nem fognak megváltozni az emberek etikai tudatosságból!
Én igen, annak. Tud nagyon is hasznos lenni.
Az AI egy eszköz.
Mindig a kalapácshoz szoktam hasonlítani. Az ács kezében csodálatos munkaeszköz, ami megkönnyíti a munkáját, segíti azt, sokkal jobban ki tudja hozni a potenciálját.
A pszichopata sorozatgyilkos kezében pedig szörnyű fegyver.
A AI is ilyen. Nekem többször segítette már a munkámat, remek ötleteket adott. De abban is segített, hogy az egyébként rém gyenge művészi készségeimet kárpótolja, és segített létrehozni olyan képeket, amiken jókat szórakoztam akár a humor miatt, akár a szépsége miatt.
Sajnos persze van, aki rossz célokra használja. Voltaképpen őnekik szintúgy hasznos (a szó legszorosabb értelmében) - csak épp nem etikus.
Elhülyülésre és komolyabb veszélyekre alkalmas "találmány".
Aki fogékony a komfortra, a butulásra, az bizony kényelmessé és egyre hülyébbé válik.
Mint az okosteló és a FB! Olcsójáték hülyegyerekeknek!
Igen.
Munkában sokat használom, gyorsabban ad megoldást, mintha magamtól kell utána nézni. Emellett jó javaslatokkal is elő tud állni (pl. keresek zenei albumot bizonyos stílusban, hangszserekkel)
Franciaországban egy professzortól hallgattam egy nagyon jó előadást a témában kb. 1,5 éve. Ők az egyetemen csináltak egy kísérletet. A zh feladatsorra ráengedték a nagyobb AI modelleket és összehasonlították a diákok teljesítményével.
Az eredmény: az AI hozta a zh-n az átlagos diák teljesítményét. Ami érdekes ebből, hogy nyilván míg a diák órákat szenvedett az eredményért, addig az AI kiköpte a válaszokat egy pár perc alatt. (rendszermodellezés volt a téma, tehát ez nem egy történelem dolgozat) Viszont a diákoknak a legjobb körülbelül 10-20%-ával nem tudta fel se venni a versenyt az AI.
Ha ezt lefordítjuk a munkaerő piacra, akkor az körülbelül azt jelenti, hogy az AI le fogja váltani pl. azokat a programózokat, akiket bootcampeken képeznek át fél év alatt (nyilván sarkított a példa, a bootcampeken is ül néhány későbbi nagyon jó programozó). Ugyanakkor azokat akik nagyon beleássák magukat egy-egy témába és egy szakterület kiválóságai, azokkal nem fogja tudni felvenni a versenyt. (Legalábbis így állunk most, aztán majd meglátjuk mi lesz. A jövőbe ugye senki nem lát.)
Ahol még kifejezetten sokat téved az AI azok a számok és a mértékegységek. Ha vki ilyesmit kérdez a modellektől 2x is ellenőrizzétek a választ. Egy kollégám megkérdezte tőle, hogy milyen nyomáson használja a gázt a kerti grillen. Piszok nagyot szólt volna, ha hallgat rá... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!