Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hasznosnak tartjátok az AI-t?

Hasznosnak tartjátok az AI-t?

Figyelt kérdés

ma 13:43
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
26%
Hát én ChatGPT-t hasznosnak tartom, értelmesebb, és kedvesebb, mint jó néhány ember... Komolyan mondom, én nem bánnám, ha emberalapú ChatGPT-ket tenyésztenének ki erre a világra, azok mindig kedvesek, sosem bántják a másikat, és emellé még segítőkészek is.. A háborúk már másnap megszünnének.
ma 13:46
 2/25 anonim ***** válasza:
16%
nem
ma 13:47
 3/25 anonim ***** válasza:
19%
Vannak előnyei, de szerintem baj lesz belőle.
ma 13:48
 4/25 anonim ***** válasza:
19%

Veszélyesebb a hasznánál!

Egyértelmű, hogy a felhasználása a rosszhiszeműek túlsúlyát mutatja, ill. fogja mutatni! Nem fognak megváltozni az emberek etikai tudatosságból!

ma 13:53
 5/25 Psycho ***** válasza:
75%

Én igen, annak. Tud nagyon is hasznos lenni.

Az AI egy eszköz.

Mindig a kalapácshoz szoktam hasonlítani. Az ács kezében csodálatos munkaeszköz, ami megkönnyíti a munkáját, segíti azt, sokkal jobban ki tudja hozni a potenciálját.

A pszichopata sorozatgyilkos kezében pedig szörnyű fegyver.

A AI is ilyen. Nekem többször segítette már a munkámat, remek ötleteket adott. De abban is segített, hogy az egyébként rém gyenge művészi készségeimet kárpótolja, és segített létrehozni olyan képeket, amiken jókat szórakoztam akár a humor miatt, akár a szépsége miatt.

Sajnos persze van, aki rossz célokra használja. Voltaképpen őnekik szintúgy hasznos (a szó legszorosabb értelmében) - csak épp nem etikus.

ma 13:54
 6/25 anonim ***** válasza:
73%
fordításra használom
ma 13:56
 7/25 anonim ***** válasza:
37%

Elhülyülésre és komolyabb veszélyekre alkalmas "találmány".

Aki fogékony a komfortra, a butulásra, az bizony kényelmessé és egyre hülyébbé válik.

Mint az okosteló és a FB! Olcsójáték hülyegyerekeknek!

ma 13:59
 8/25 anonim ***** válasza:
60%
Persze. Rengeteg dolgot megkönnyít az életemben. Pl olyan triviális dolgokat, mint a spam szűrés az e-mail fiókomban.
ma 14:00
 9/25 anonim ***** válasza:

Igen.

Munkában sokat használom, gyorsabban ad megoldást, mintha magamtól kell utána nézni. Emellett jó javaslatokkal is elő tud állni (pl. keresek zenei albumot bizonyos stílusban, hangszserekkel)

ma 14:11
 10/25 anonim válasza:
53%

Franciaországban egy professzortól hallgattam egy nagyon jó előadást a témában kb. 1,5 éve. Ők az egyetemen csináltak egy kísérletet. A zh feladatsorra ráengedték a nagyobb AI modelleket és összehasonlították a diákok teljesítményével.

Az eredmény: az AI hozta a zh-n az átlagos diák teljesítményét. Ami érdekes ebből, hogy nyilván míg a diák órákat szenvedett az eredményért, addig az AI kiköpte a válaszokat egy pár perc alatt. (rendszermodellezés volt a téma, tehát ez nem egy történelem dolgozat) Viszont a diákoknak a legjobb körülbelül 10-20%-ával nem tudta fel se venni a versenyt az AI.

Ha ezt lefordítjuk a munkaerő piacra, akkor az körülbelül azt jelenti, hogy az AI le fogja váltani pl. azokat a programózokat, akiket bootcampeken képeznek át fél év alatt (nyilván sarkított a példa, a bootcampeken is ül néhány későbbi nagyon jó programozó). Ugyanakkor azokat akik nagyon beleássák magukat egy-egy témába és egy szakterület kiválóságai, azokkal nem fogja tudni felvenni a versenyt. (Legalábbis így állunk most, aztán majd meglátjuk mi lesz. A jövőbe ugye senki nem lát.)

Ahol még kifejezetten sokat téved az AI azok a számok és a mértékegységek. Ha vki ilyesmit kérdez a modellektől 2x is ellenőrizzétek a választ. Egy kollégám megkérdezte tőle, hogy milyen nyomáson használja a gázt a kerti grillen. Piszok nagyot szólt volna, ha hallgat rá... :D

ma 14:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!