Nem érezné furcsán magát barátnőm apukája ha a csókolomról átállnék a jó napot kívánokra?
szerintem belehalna a sokkbaXD
jó napot eléggé udvariatlan egyébként hány éves vagy de nem számít a legjobb lenne ha "szép jó napot kívánok!"
egyébként nincs baj a jó napottal teljesen jó
Dehogy, sőt!
16 évesen már ne is köszönj csókolomot, mert az a fura!
Tudom, hogy egy gyerek mindig ezen nő fel, és nehéz átállni, de hidd el, lassan felnőtt leszel - ezt a csókolom formulát alapból el kell már felejtened. (Kivéve idős emberekkel szemben, de itt az idős az 65-70 év körülinél kezdődik!)
A barátnőd apukája valószínűleg idővel fel fogja ajánlani a tegezést is, mert hiába vagy te a nő, azért ebben a helyzetben neki kell(ene) szerintem (mivel a lánya barátnője vagy, nyilván régebb óta ismered, szóval te voltál a "gyerek"), de, ha nem is teszi, mindenképp a jó napot a megfelelő már ebben a helyzetben.
A "jó napot kivánok" a felnött emberek köszönése, a csókolom legfeljebb kis gyerekekhez illik.
Nyugodtan köszönj így neki, esetleg az elsö alkalommal füzd hozzá, hogy szerinted a csókolomból már kinöttél.
Azt meg nem értem, hogy egyesek szerint miért lenne udvariatlan a napsazknak megfelelö köszönés.
A tinédzser kor egyik nagy problémája ...
Mikor már ott tartottam a lányom barátnőivel, hogy miközben még csókolommal köszöntek, már-már én is kezét csókolomot kezdtem volna nekik köszönni, és kezdett általánosodni a zavarodottság találkozásokkor: felajánlottam, hogy tegeződjünk.
Érvem az volt, hogy a velük azonos korú lányom is tegez, illetve "fenyegetésül" felvetettem, hogy akkor ezentúl kezét csókolomot fogok nekik köszönni.
Nem volt zökkenőmentes ez az átállás sem, de azóta is tegeződünk.
Ha ez az apuka még nem szembesült a problémával - hiszen még csak titokban készülődik a változás -, akkor nem is igen gondol megoldásra.
Célszerű lenne a lányával megkérdeztetni az apukától azt, amit itt kérdezett, kedves, ifjú hölgy.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!