Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mit tehetnék, hogy ne irigyked...

Mit tehetnék, hogy ne irigykedjek másokra, amiért a szüleik mindent a fenekük alá raknak?

Figyelt kérdés

Sajnos nehezen élünk meg, ezért nemhogy támogatni nem tudnak itthonról az egyetemi évek alatt, hanem konkrétan nekem kell befizetnem a rezsibe, amiért itthon lakom, és mindent magamnak veszek meg (pl. bérlet, tusfürdő).

Egy ideig ez nem zavart, mert sokáig azt hittem, hogy ha keményen tanulok és minden munkalehetőséget megragadok, akkor igenis előre tudok majd lépni, de az utóbbi 2-3 évben már rájöttem, hogy ez valójában nem így működik.

Mire mindent kifizetek, addigra semmi nem marad a diákmunkás pénzemből, lassan ott tartok, hogy diákhitelt kell majd felvennem, különben már nem tudom finanszírozni az alapvető kiadásaimat sem. A párommal gyakran nem tudok elmenni még moziba sem, nemhogy nyáron egy hétvégére valahova, szinte már egy új ruhát sem tudok venni, mindennap gyomorideggel számolom át a pénzem, hogy vajon mire futja még és mire nem.

Mindeközben azt látom, hogy körülöttem mindenkit támogatnak otthonról, a kortársaim ide-oda mennek a szülők pénzén, semmire nincs gondjuk é megtehetik, hogy csak a jövőjükre koncentráljanak. Egyre jobban fusztrál ez a dolog, mert tiszta lelkiismerettel mondom azt, hogy igenis mindent megteszek, de egyszerűen már nem tudok több pénzt előteremteni.

Próbálok nem figyelni másokra, nem irigykedni, hanem a saját életemmel és lehetőségeimmel foglalkozni, de sokszor egyszerűen már nem megy. Nincsenek nagy vágyaim, csak szeretném a mindennapos gyomorideg nélkül elvégezni az egyetemet és utána találni egy normális munkahelyet - de nem bírom már néha.

Mit tehetnék még?

2013. dec. 23. 13:14
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
69%

"Mit tehetnék, hogy ne irigykedjek másokra, amiért a szüleik mindent a fenekük alá raknak?"

Képzeld magad elé, mi lesz belőlük 10 év múlva....

Van pár ilyen ismerősöm, 10-ből egy vitte valamire.A többi otthon ragadt, semmire nem vitte, se vagyon, se család,semmi ÉLET, 50 éves korukig anyuci kis fia/lánya maradtak.De kényelmes...

2014. jan. 16. 16:46
 12/16 anonim ***** válasza:

szerintem sajnáltasd magad tovább, és abból előre jutsz.

foglalkozz a saját életeddel, meg a pároddal. És örülj hogy van neked ő, a körülményeid ellenére is.

2014. jan. 16. 19:31
 13/16 anonim ***** válasza:

Van párod. Ez a mai világban sok szegény embernek lehetetlen.

Ugyanis a normál körülmények között élők is szinte átnéznek rajtuk a ruháik miatt, amiért üvölt róluk, hogy 5-10 évesek.

Én is csóró vagyok. Anyuék nem tudták vállalni, hogy mindketten egyetemen tanuljunk a testvéremmel. Őt felvették arra a szakra amiről álmodott, engem csak a 2. lehetőségre, így azt mondtam, hogy akkor tanuljon ő, mert ha valamit az ember nagyon szeret azt nagyobb sikerrel is végzi el.

Én egy olyan szakmára mentem, ahol még könyvek sincsenek, teljesen ingyen van, helyben van és utána rögtön lesz állásom.

Nem álmaim helye. Én is szívesen mentem volna egyetemre.

De amikor a gazdag ismerőseim már drogoznak, isznak és unalmukban nem tudják mit csináljanak és panaszkodnak, hogy nem boldogok, akkor belegondolok, hogy nekem van párom, les munkám - mert lesz - és még csak az egészségem sem megy tönkre idő előtt, mert nem tudom megfizetni az azt elrontó szereket :D akkor rájövök, hogy igazából szerencsés vagyok.

Mégcsak halálos autóbalesetem se lesz, mert nem ülök soha autóba (nincs) és ráadásul sétálóutcán megyek a suliba is.

Szóval mindenben van valami pozitív.

2014. febr. 12. 15:41
 14/16 anonim ***** válasza:

Mert mi is van, ha irigykedsz? Semmi. Legfeljebb neked egy kis idegmunka. Sehol nem éri meg. Nem lesz jobb, ha nem teszed jobbá. Sőt, a siker így se garantálható. Báááár, nagyon hosszú távon, ha akárhanyadszor is talpra állsz, mindegy is mekkora pofáraesést követően, szinte borítékolható, hogy az lesz végre, amit akartál magadnak.

Ez akkor is így lenne, ha senkinek nem tolnák a segge alá az indítótőkét, és akkor is, ha mindenkinek, csak neked nem. Tehát a két dolog nemigen függ össze. Törődj a te tortaszeleteddel, és meg merem ígérni, sokkal jobb lesz neked, mint most.

Rossz közérzet meg hasonlók ellen pedig rendszeres mozgás és változatos ételköltemények elég durván hatásosak. Könnyebb nem lesz, de legalább a velünk született derűd megmarad.

2014. dec. 8. 22:21
 15/16 anonim ***** válasza:
hát akkor ne irigykedj. Probléma megoldva!
2015. ápr. 5. 15:55
 16/16 anonim ***** válasza:
Nezd, nekem is rossz érzés amikor a csoporttarsaim kocsival járnak órákra meg két előadás kozott étteremben ebédelnek, de pont lesz*rom mert tudom hogy ők ugyanugy megszivjak az eletet ahogy azok,akik meg az egyetemre sem jutnak be. En a legalja kornyekrol jövök olyan helyről ahol az embereknek nincs igényük semmire, ezért csak askalodnak es kocsmaznak, ketszinuskednek hiszem"az allam miatt vagyok szegeny,nem tehetek rola. De legalabb van cigim". Szoval én innen jövök es az sem erdekel ha ujjal mutogatnak ram, amiert nincs pénzem, akkor is megszerzem a diplomámat, jo allasom lesz és nem csúszik vissza azok közé semmi pénzért. Ne irigykedj. Ne érj rá.
2015. ápr. 5. 16:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!