Akik rajzolnak! Miért? Mi motivál titeket?
A kérdésem nem kifejezetten profikra irányul, azoktól is kérdezem, akik mindennapjaikban "csak" hobbi szinten szerepel a rajz. Azt hiszem a kérdés egyértelmű... Miért?
Ritka pillanatom mikor rajzolok mert nem igazán látom értelmét. Szeretem csinálni, de ez az egyetlen indokom, ami mellette szól és ez nem elég. Tudom, hogy míg mások éjjel-nappal gürcölnek meg sem szólalhatok. Még csak gimnazista vagyok, de a napi 7-8 tanóra, házipélda, tanulás, kötelező közösségi szolgálat után én is elfáradok. A hétvégéken élvezem a semmit tevést, ilyenkor alkothatnék, de nem visz rá semmi. Lehet, hogy lusta vagyok, de egyszerűen nem bírok órákat dolgozni egy rajzon, hogy minél közelebb legyen a számomra tökéleteshez, hogy utána elrakjam a fiókba mert nem érdekel senkit. Vagy a szobám falán porosodjon.
Elsősorban saját szórakoztatásra.
Másodszorra pedig, ez olyan, nekem, mint másnak a regényirás, filmrendezés, vers irás. Közlök valamit, véleményt nyilvánitok, megosztom az ötleteimet, megörökitek.
A rövid "i"-kért elnézést, kis problémám van a klaviatúrával.
Egyrészt kikapcsol, megnyugtat.Másrészt ezen keresztül is ki tudom fejezni önmagam.A fantáziavilágomban elbolyongani kicsit, kicsit kézzelfoghatóbbá tenni, amit elképzelek.Na persze az is jó, hogy ezzel másnak is örömet szerezhetek.
Persze nem tudom minden művemet kitenni a falra, vagy nem mindig van pénz bekeretezni, de eláll az a fiókban is, az sosem kárba veszett dolog, mert bármikor akadhat vevő is rá, vagy ajándéknak is szép lehet.
Igazán motiválni az szokott, hogy láthatóvá tehetek valamit, ami a képzeletemben megszületett.
Ahogy többen is írták. Számomra is hobbi, szórakozás és öröm. Akik tényleg csak hobbin szinten csinálják azok csak azt rajzolják amit szeretnének.(Én pl. szinte csak másolni szoktam. Ha meglátok egy képet azt elmentem és később megpróbálom lemásolni vagy egy kicsit átalakítani.) Amikor lerajzolod közben arra is gondolsz amit szeretsz. Beugrik egy jelenet(h ha fanart) Ez olyan szórakoztató dolog. Tényleg az. Én javarészt csak mosolygós arcokat szoktam készíteni. Vagy éppen amin nevetnek. Ez rád is hat. Én mindig mosolygok amikor rajzolok. Volt amikor el is nevettem magam. Ami elég hülyén nézne ki, de szerencsére egyedül voltam... Szóval nem kell azt tanulni h ha te szeretsz vele foglalkozni. Ihletet bárhol szerezhetsz. Pl. zene. Általában ez az amit mindenki mond. Nem csak rajzra igaz. Fikcióknál is gyakran hivatkoznak erre. "Nem érdekel senkit" Ilyet ne írj.Lehet h nem lesz olyan remekmű de ha tényleg el szoktad tenni akkor te majd az idő elteltével újra megtalálod és megnézed aztán elkezdesz emlékezni hogyan is készítetted el. Ami a legfontosabb. Írj rá dátumot!
(Sy. Gyatrán tudok fogalmazni...)
Elsődleges hobbim... a kikapcsolódást élvezem benne, megnyugtat. Az motivál, hogy alkossak, hogy megmutassam másnak az én szemszögemből a világot, hogy milyen volt, van, vagy esetleg lehet. :)
Általában szünetekben alkotok, még hétvégén is alig van időm rá, a tanulás miatt.
Van amikor, rám jön az ihlet, és van, hogy egy kép hozza ki belőlem az érzéseket. Közben mindig zenét hallgatok, hogy kizárjam a külvilágot. Csak a zene, a papír, ceruza, és én.:) Órákon keresztül nem jó gyötrődni, tapasztalatból mondom. Pihenj közben, mindenkinek jár egy kis szünet. A jó munkához pedig idő kell. (16/L)
:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!