Miért húzzák mindig a szegényebb munkás eberek agyát és idegzetét a pénzel?
Azért, hogy nagyobb legyen a műsor nézettsége.
(Esetleg láthatják az egyszerű emberek is, hogy ki mit tett azért, hogy több pénze legyen. Akár még az is lehet a vége, hogy a nézők a homlokukra csapnak közben "Nahát, ezt akár én is megtudnám csinálni!!")
Egyrészt, például azért mutatnak ilyeneket, mert a magyar ember általában valami felsőbbrendű erőtől (isten, állam, stb) várja a sültgalambot, ahelyett, hogy megoldaná a problémáit.
Másrészt ne keverjük az undorító mutyizó, kormánypárti politikusokkal és oligarcháikkal összefonódó álvállalkozókat, és a normális becsületes vállalkozásokat. Rengeteg sikeres start-up van magyarországon akik egyedi technológiával, ötlettel és biznisz struktúrával tarolnak világszerte. Pl. Prezi, Grafisoft park cégei, és még mennyi van ami most tör ki valami inkubátorból és óriási reménységek. Természetesen tudás, kapcsolatok és ötlet nélkül csak tengődni lehet a vállalkozásokból, de ha értesz valamihez (ami valljuk be, igen ritka) akkor tiéd a világ.
Miből gondolod, hogy a műsor azért van, hogy "húzzák a szegények agyát"? Mi van, ha azért készítették, mert erre van igény, erre kíváncsiak sokan? Tiudod te, hogy sokkal többen voltak kíváncsiak Steve Jobs és Bill Gates életrajzi könyveire, mint bármelyik rocksztáréra? Az emberek inspirációt, ihletet remélnek ezekből a filmekből/könyvekből/műsorokból. A te hozzáállásod viszont nagyon kishitű. Ne úgy nézd mások életét, hogy "nekem ez úgysem menne soha" hanem próbáld egyszer beleélni magad, valahogy így: "min kellene változtatnom, hogy hasonlóan pozitív anyagi körülmények között élhessek? Mit tanuljak, hol van egy kis rés a piacon, mi az az ötlet, amit csak én tudnék megvalósítani?"
És ha a válasz mindenre semmi, akkor ne acsarkodj tovább, mert akkor pont annyit kaptál az élettől, amennyit te tettél saját sorsod alakításáért.
ma 02:31
Ó igen a gazdagok biztos segíteni akarnak az embereken hogy nekünk is jó legyen,nekem azt mondták anno a gazdag nem fog segíteni hogy jobb legyen max csak behúz a csőbe hogy neki jobb legyen és több pénze legyen azzal hogy sokaknak segítene azzal a saját vagyonát is veszélyeztetné mert egyik sem szeret osztozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!