Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért húzzák mindig a szegénye...

Miért húzzák mindig a szegényebb munkás eberek agyát és idegzetét a pénzel?

Figyelt kérdés
Most néztem a tv ben hogy majd a fókusz pluszban lesz hogy magyar vállalkozók fognak beszélni hogyan lettek milliárdosok a semmiből meg ilyenek ezt nézi sok ember aki csak folyton reménykedik hogy egyszer majd jobb lesz aztán meg még egy bőrt lehúznak róluk,ezek meg becsületes vállalkozók lehetnek majd a műsorban mert a becsületes vállalkozások azok csődbe szoktak menni vagy ép hogy el tengődni lehet belőle.Miért húzzák mindig az embereket a pénzel mert akinek nincs az egyre szarabbul érzi magát és kevesebbnek.

2013. nov. 15. 21:40
1 2
 1/15 Zebra3328 ***** válasza:

Azért, hogy nagyobb legyen a műsor nézettsége.

(Esetleg láthatják az egyszerű emberek is, hogy ki mit tett azért, hogy több pénze legyen. Akár még az is lehet a vége, hogy a nézők a homlokukra csapnak közben "Nahát, ezt akár én is megtudnám csinálni!!")

2013. nov. 15. 22:04
 2/15 A kérdező kommentje:
na ja de nem hiszem ha olyan titkokról van szó hogy a milliomos urak kiadnák mert az nekik konkurencia lenne.
2013. nov. 15. 22:10
 3/15 anonim ***** válasza:

Egyrészt, például azért mutatnak ilyeneket, mert a magyar ember általában valami felsőbbrendű erőtől (isten, állam, stb) várja a sültgalambot, ahelyett, hogy megoldaná a problémáit.

Másrészt ne keverjük az undorító mutyizó, kormánypárti politikusokkal és oligarcháikkal összefonódó álvállalkozókat, és a normális becsületes vállalkozásokat. Rengeteg sikeres start-up van magyarországon akik egyedi technológiával, ötlettel és biznisz struktúrával tarolnak világszerte. Pl. Prezi, Grafisoft park cégei, és még mennyi van ami most tör ki valami inkubátorból és óriási reménységek. Természetesen tudás, kapcsolatok és ötlet nélkül csak tengődni lehet a vállalkozásokból, de ha értesz valamihez (ami valljuk be, igen ritka) akkor tiéd a világ.

2013. nov. 15. 22:39
 4/15 A kérdező kommentje:
Igen és akkor ha valakinek be jön rögtön venni kell a sportkocsikat luxus házakat,csak azt nem tudom gazdag miért nem lehet valaki szolidan
2013. nov. 16. 00:14
 5/15 anonim ***** válasza:
Mert az ilyen státusszimbólumok a további gazdagodás eszközei. Te kivel kötnél milliárdos üzletet, aki használd Opel Astrával, vagy aki Mercivel jön a tárgyalásra? Te kihez mennél üzleti megbeszélésre inkább, hatodik emeleti panelba, vagy rózsadombi villába? Így működik a világ. A média pedig nekik is egy marketing.
2013. nov. 16. 00:29
 6/15 A kérdező kommentje:
Jaj ezt a szöveget már egyszer hallottam attól hogy valaki nem ferrarival jár még nem biztos hogy csóró én pl nem vagyok milliomos de a mostani kocsimat akkor sem cserélném le ha 10milliárd forintom lenne
2013. nov. 16. 00:34
 7/15 anonim ***** válasza:

Miből gondolod, hogy a műsor azért van, hogy "húzzák a szegények agyát"? Mi van, ha azért készítették, mert erre van igény, erre kíváncsiak sokan? Tiudod te, hogy sokkal többen voltak kíváncsiak Steve Jobs és Bill Gates életrajzi könyveire, mint bármelyik rocksztáréra? Az emberek inspirációt, ihletet remélnek ezekből a filmekből/könyvekből/műsorokból. A te hozzáállásod viszont nagyon kishitű. Ne úgy nézd mások életét, hogy "nekem ez úgysem menne soha" hanem próbáld egyszer beleélni magad, valahogy így: "min kellene változtatnom, hogy hasonlóan pozitív anyagi körülmények között élhessek? Mit tanuljak, hol van egy kis rés a piacon, mi az az ötlet, amit csak én tudnék megvalósítani?"

És ha a válasz mindenre semmi, akkor ne acsarkodj tovább, mert akkor pont annyit kaptál az élettől, amennyit te tettél saját sorsod alakításáért.

2013. nov. 16. 02:31
 8/15 A kérdező kommentje:

ma 02:31

Ó igen a gazdagok biztos segíteni akarnak az embereken hogy nekünk is jó legyen,nekem azt mondták anno a gazdag nem fog segíteni hogy jobb legyen max csak behúz a csőbe hogy neki jobb legyen és több pénze legyen azzal hogy sokaknak segítene azzal a saját vagyonát is veszélyeztetné mert egyik sem szeret osztozni.

2013. nov. 16. 11:23
 9/15 anonim ***** válasza:
Nem gondolod, hogy kicsit fekete-fehérben látod a világot? Szerinted kik pénzelik a sok jótékonysági alapot, fejlődő világbeli civil szervezetet?
2013. nov. 16. 11:33
 10/15 A kérdező kommentje:
Mindennek meg van a hátsó dolga mit miért biztos nem azért mert jaj szegények bármi történik a világon abból valakinek akinek így is sok pénze van az jól jár
2013. nov. 16. 11:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!