Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért zavarja az emberek...

Miért zavarja az emberek többségét az, hogy nemesi származású vagyok?

Figyelt kérdés
Én büszke vagyok rá, hogy több híres történelmi személy van az őseim között. Viszont ha valakinek családon kívül elmesélem ezt, egyből csúnyán néz rám. nem értem, hogy miért.

2013. nov. 8. 12:20
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
82%
Én is tele vagyok nemesi ősökkel, de én ezt inkább szégyellem, mert tudom, hogy mivel járt régen nemesnek lenni: ücsörögtek a puccos ruháikban a kastélyban és sóhajtoztak, miközben a jobbágyok halálra dolgozták magukat. Tény, hogy nemesi származású vagyok, ha valahogy szóba kerül, nem tagadom le, de egyáltalán nem vagyok rá büszke, hogy az őseim a származásuknál fogva feljogosítva érezték magukat arra, hogy kiszipolyozzanak és alsóbbrendűnek tekintsenek másokat.
2013. nov. 8. 12:54
 12/28 anonim ***** válasza:
35%
nem rá maradt,hanem a családjára...de amúgy sem említette , hogy melyik "híres" család sarja,most nem értem miért kell már lehúrrogni...főleg meg ha nem is ismeritek,azért is mondtam,ezt a tipikus magyar mentalitás dolgot,mert itt is csak ez látszik.Én nem vagyok híres,sem gazdag családból való,de ha szóba,jön valahogy a másik élete,márcsak az illendőség is megkívánja,hogy elmondhatja magáról,hogy igen 300éve ezzel és azzal voltam/vagyok vérszerint rokonságban...és akkor mivan? Irigység megy a köbön?Nyugodtan lelehet pontozni,szarok rá.
2013. nov. 8. 12:56
 13/28 anonim ***** válasza:

Volt egy csoporttársam, aki úgy írta alá az összes hivatalos dokumentumát, hogy "xy grófkisasszony", mert náluk is hasonló volt a story.

Engem megmosolyogtatott, bohókás lány volt, kedveltem, de el tudom képzelni, hogy ez a szegény embereket mennyire irritálhatja.

2013. nov. 8. 12:56
 14/28 anonim ***** válasza:
39%

Akkor a csaladjara. Es akkor?

Csak felvetettem egy lehetoseget hogy ugyan miert zavarja oket a nemesi szarmazasa. Szerinted ezert irigy vagyok?

2013. nov. 8. 13:00
 15/28 A kérdező kommentje:
12, egyet értek veled. Ők kérdeznek rá, így akkor már válaszolok a kérdésükre. Nem szoktam ezzel kérkedni, nem vagyok olyan.
2013. nov. 8. 13:03
 16/28 anonim ***** válasza:

Én konkrétan le.zarom milyen származású vagyok.

Egyébként kik az őseid? :D

2013. nov. 8. 13:08
 17/28 anonim ***** válasza:
61%

Egyik osztálytársamnak családnevéből származóan híres címerük van otthon és ahányszor új személyek mentek hozzá, mindig büszkén mutogatta nekik a címert és mesélte, hogy milyen dolgok köthetőek az ő nevéhez.

Engem ez nem zavart mondjuk, de sokan látszólag kéretlen dicsekvésnek tartották ezt, mert olyasmit ecsetelt előttük, amire egyrészt nem voltak kíváncsiak, másrészt ez nem egy olyan beszédtéma, amely feltételezhetően a másikat is érdekli.

2013. nov. 8. 13:11
 18/28 A kérdező kommentje:

Thuránszky, Pongrácz, Andaházy, Ambrózy, Bánffy, gradeczi Horváth-Stansith, Batthyány

Főleg várkapitányok voltak a híresek (pl. Szigetvár, Bécs, és több felvidéki vár kapitánya). Volt kuruc kapitány is. Sok közülük alispán, főispán is volt. Eltudnám mondani részletesebben is, de már így is eléggé lehurrogtak itt.

2013. nov. 8. 13:18
 19/28 anonim ***** válasza:
Ja, azt nem olvastam el, hogy mások kérdeznek rá és te csak válaszolsz. Ha ez így van, akkor részedről nincs hiba.
2013. nov. 8. 13:44
 20/28 anonim ***** válasza:

Én meghallgatnám. Tök érdekes.

Képeid is vannak?

2013. nov. 8. 13:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!