Miért zavarja az emberek többségét az, hogy nemesi származású vagyok?
Hát ahogy a kérdésedből le tudom szűrni azért, mert rohadtul al vagy szállva ettől a ténytől, pedig egyáltalán nem a te érdemed amit az őseid elértek.
Büszkének lehet lenni (az én felmenőim közt is vannak nagy emberek), de a beképzeltség nem érdem.
"pedig egyáltalán nem a te érdemed amit az őseid elértek. "
Ezzel értek egyet. Nehogy már kérkedj azzal, hogy egy távoli rokonod csinált valami klasszat. Már ha egyáltalán csinált.. Ismerjük, a történelmet a hatalmon lévők írják.
Elég illúzióromboló volt mikor megtudtam, hogy pl. a bárói cím egy semmi, pénzzel megvették és ezért kevesebb adót kellett fizetniük. Hát lol. Erre azért ne legyen nagyon büszke a 6 generációval későbbi ükük unoka..
Nem vagyok elszállva ettől a ténytől. Nem tartanak beképzeltnek se az ismerőseim. Tudom, hogy az az őseim érdeme, nem az enyém. De ezért tanulok és dolgozom, hogy én is sok mindent meg tudjak valósítani az életben, ami már az én érdemem lesz.
Úgy szokott szóba kerülni a családom származása, hogy akik voltak nálunk, látták a sok régi bútort, porcelánt, kristálycsillárokat, könyveket. Ilyenkor mindig megkérdezik, hogy honnan vannak. És itt szoktam elmesélni. Valakinek tetszik, de a többségnek nem.
gondolom, mert mindenkinek emlegeted.
Ha nem hoznád szóba, ugyan honnan tudnák?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!