Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért itélik el azt aki...

Miért itélik el azt aki fiatalon szül (15-18 évesen)?

Figyelt kérdés
2013. okt. 14. 22:01
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

9-es, nagyanyáink korában a legtöbb gyerek csecsemőként meghalt. Az én anyukámék 8-an voltak testvérek, 3-an élték meg a felnőtt kort. Valamint nem volt szociális háló, mindenki csak magára számíthatott, ezért senki se ítélte el, ha 17 évesen férjhez megy és gyermeket szült, mert akkor bizony nem segített nekik senki, a két kezükkel teremtettek elő mindent.

Ma mi az elvárás egy tizenévestől? Az, hogy tanuljon. Ennyi és nem több. Ne szüljenek gyereket, hisz saját magukat se képesek ellátni. Sok tizenéves még főzni sem tud, nemhogy pelenkázni. Ugyanakkor én se értek egyet azzal, hogy várni kell arra, amíg mindened meglesz. Mert ilyen sose lesz. Ha már van egy normális párod, akivel el tudod képzelni a jövőd, és van egy állásod, jogosult vagy gyedre, akkor hajrá! Utána majd lesz valami. Így igaz, a mai világban nincs fix állás, ezért nincsen fix jövőkép se. De szerintem még kisebb annak az esélye a boldogulásra annak, aki tizenévesen szül. Ugyanakkor vannak, akik a baba mellett is el akarnak érni dolgokat. Leérettségiznek, szakmát tanulnak, vagy egyetemre mennek, nem csak lógatják a lábukat és arra várnak, hogy anyuék majd mindent megvesznek, megoldanak, stb. Őket nagyon tisztelem, de sokkal könnyebb lett volna az életük gyerek nélkül, és talán többet is ki tudtak volna hozni magukból.

2013. okt. 14. 23:15
 12/14 anonim ***** válasza:
75%
Rosszul tudod,de bizony ki kell nevezni egy gyámot, amíg, az anyuka, és az apuka is kiskorú.Ezt biztosan állíthatom. Úgyhogy nem hülyeség.
2013. okt. 14. 23:33
 13/14 anonim ***** válasza:
Talán mert ebben a korban még gyakorlatilag a vakvilágba szüli.
2013. okt. 15. 10:32
 14/14 anonim ***** válasza:
12-es, kiskorú vagy fiatalkorú? Mert az első az 14 éves korig tartó kategória, mi a fiatalkorú 14-18 éves korig tart, ha jól tudom. Lehet, hogy más vonatkozik egy már fiatalkorú anyára.
2013. okt. 15. 11:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!