Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Megváltoztatnád a keresztneved...

Megváltoztatnád a keresztneved fiatalon, mert sokan leszólják? Hogyan lehetne megszokni az újat?

Figyelt kérdés
19/L vagyok, szeptemberben kezdtem az egyetemet. Az áltagos/gyakori vezetéknevem mellett elég különleges keresztnevem van (ill. másodiknak egy szintén nagyon gyakori). Én a különlegesebbet használom, mert itthon ezzel a névvel neveltek fel, illetve azért sem használtam a másikat, mert míg az a vezetéknevemmel igazából semmilyen, elvesznék a tömegben, addig ezzel mindenki tudja, hogy ki vagyok. Hozzá teszem, ez volt az egyetlen indok, amiért ezt a nevet használom, ugyanis kis korom óta gyűlölöm a nevemet, mindig elharapom bemutatkozásnál, így kb sokan elsőre meg se értik.. A gimnáziumban sosem volt vele problémám, mindenki azt mondta, hogy annyira illik rám stb, de amióta az egyetemre kerültem, az elmúlt 2 hétben bárkinek bemutatkoztam, vagy szembe nevetett, vagy vágott egy hülye képet. Komolyan, mintha az óvodában lennék. Elgondolkoztam azon, hogy elkezdem akkor a másik nevemet használni, de nem tudom, hogy lehet azt megszokni, hogy egy új névvel éljek tovább, hogy mondjam az ismerőseimnek, hogy ezentúl hívj X-nek Y helyett stb... Nem tudom mit tegyek. Volt már valaki ilyen helyzetben? Mit csinálnátok?

2013. szept. 14. 11:47
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
Engem id érdekel a név.amúgy, szerintem nem szoknád meg, nekem volt egy Éva Virág keresztnevű osztálytársam, akit Virágként hívtak otthon.elsőben azt mondta, hogy most már szeretne kicsit Évs lenni de ha vami nagyritkán így szólította, nem kapcsolt.:)
2013. szept. 23. 18:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!