Aki embergyűlölő, miért gyűlöli az embereket?
Mert ostobák, korlátoltak, önzők. Akkor is ártanak a többi élőlénynek, amikor nem kéne, pl. agyon csapnak egy éjjeli lepkét, pedig megfoghatnák, és kidobhatnák az ablakon, kb. ugyanannyi nehézség lenne. És nem, #1, egyáltalán nem érdekel, hogy valakit érdekel-e a "szélsőséges" véleményem. Nem is szoktam róla beszélni, csak most valaki megkérdezte.
Ettől függetlenül, az egyes embereket segítem, ahol tudom, ismerten is és ismeretlenül is.
Szerintem kezdi átértékelni az életét, sokat csalódott, főleg barátokban, azok hátatfordítottak neki, s erre az érzésre még egy lapáttal az is rátesz, ha éppen a párja dobta, pl. búcsú nélkül lelépett :).
Elfajultabb megtestesítője az embergyűlöletnek pl. egy kiábrándult családfenntartó férfi is lehet, akinek nagyon erős, domináns természetű felesége van, aki pl. a uralkodásának megtartása érdekében a férj ellen irányítja szépen lassan, de tudatosan a gyerekeket és ebből adódnak a különféle reakciók, elvonulási szükségletek.
mert nem éri meg anyagilag szeretni őket.
tegyük fel pénztáros vagy egy áruházban és nem elég,hogy minimálbért kapsz,még részed lehet egy 8-12 órás nyilvános lenézésben,amit a vásárlóktól kapsz,hogy neked ez a munkád.
Amúgy én is dolgoztam eladóként és valóban,az emberek többsége összekeveri az eladót a szolgálóval,főleg az idősebb korosztály.
értelem szerűen ha meg lehetne válogatni a társaságot,akkor nem lenne ilyen probléma.
de nemrégen láttam egy börtönös dokumentum filmet,amiben több rab is elmondta,hogy a bezártságot meg lehet szokni,el lehet viselni,de az emberek odabent pokollá teszik egymás életét,ezért nehéz a börtön és mások kényszerű,nemkívánatos társasága.
Inkább miért NE gyulölje??
Másokat lenéznek, ítélkeznek, vannak beképzeltek, egoisták.
és ritka az olyan aki hátsó szándék nélkul van melletted.
Ajánlanám ezt a számot. A válasz a kérdésedre, már a címében is benne van:
Pont, hogy rosszabbnak, és csak ezt palástolandó hazudjuk be magunknak, hogy jobbak vagyunk, miközben gyűlöljük a többit (mert jobbnak tartjuk őket, és emiatt félünk tőlük). Ha jobbnak érezzük magunkat, nincs okunk a gyűlöletre, akkor egyszerűen nem foglalkozunk velük, közömbösen viszonyulunk az emberekhez.
És a jó/rossz hozzáállásnak is az a gyökere, hogy kinek a mércéjét tekintjük mérvadónak: a többiekét (ez ad okot a gyűlöletre, ha nem tudunk megfelelni, ha meg igen, akkor jön a lenézős felsőbbrendűségi érzés), vagy a sajátunkat (ez esetben semmi közünk nincs a többihez, anélkül meg gyűlölet sincs). Utóbbit lehet ugyan embergyűlölőnek vélni, de ez csak látszat, az ilyen ember (ha abszolút a maga mércéje szerint él) még arra sem méltatja a többit, hogy "legalább gyűlölje" őket. Ritka és irigylésre méltó fajta, nem függ másoktól (ennél fogva inkább mások gyűlölik őt).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!