Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Megőrítenek a barátaim. Hogy...

Megőrítenek a barátaim. Hogy kérjem meg őket, nem pofátlanul, h költözzenek el? Hosszú lesz?

Figyelt kérdés

4 éve nem találkoztunk a közép iskolai barátnőmmel, de mindig beszéltünk telefonon, vagy fb-on.

Nagyon szerettem őt, nem sértődékeny és igényes magára.

Mi már pesten élünk a párommal és a fiával. Kalandos országok járása után úgymond letelepedtünk. (A fiú most az anyjánál nyaral.) Párom pedig 6 hetente jár haza külföldről. Én is dolgozom, van 2 kutyánk is.

Néhány hónapja felhívott a barátnőm, h a balcsis melójuk után feljönnének pestre munkát keresni, ide települni. És h lakhatnának-e nálunk pár hétig, amíg találnak albérletet és stabilizálódik a munka amit találnak.

Rábeszéltem páromat, h egyezezzen bele. Hiányzott már a barátnőm, jól esett volna látni. És átéreztem a helyzetüket. Nekünk is jó lett volna anno olyan barát, akinél meghúzhatuk magunkat.

Augusztus 02-én pénteken meg is érkeztek. Nagyon vártam már őket. Csili-vilire kitakarítottam, csináltam helyet nekik a szekrényben stb....

De már akkor nagyon nem éreztem jól magam. Fájt a fejem, a fülem, köhögtem, fájt a torkom is.

Megjöttek. Elrendeztem őket, pihiztek, kipakoltak beszélgettünk.

Másnap a többi tünet mellé még jött az állandó hányás és szédülés is. Így végig kinlódtam a szombati napot. Gondoltam majd jobban leszek.

Barátnőm főzött közben. De csak magának és a pasijának. !?!?!?

Vasárnap kihívtuk a mentőt mert nem bítam.

Központi idegrendszeri gyulladással be is vittek. Barátnőmék, másnap, hétfőn jöttek be hozzám. Hoztak nekem zsömit meg sajtot. Meg kivett a vasalni valókból egy pólót és azt hozta be gyürötten, h abban menjek majd haza.

Aztán haza jöttek hozzám és semmi....

Párom ahogy megtudta mi történt, csütörtökön kocsiba ült és pénteken már a kórházban volt. Taxival jött be, szinte minden nap (vasárnap du-ig.), a "barátaim" egyszer sem jöttek be hozzám vele, pedig hívta őket.

Elmondta, h nem tartanak maguk után rendet és nagyon igénytelenek is.

LÉNYEG:

Még maradnom kellett volna a kórházban egy hetet. De haza jöttem saját felelősségre. Meglepinek szántam, de azt sem vették észre, h bejöttem a kapun és az ajtón.

Bokáig ért a mocsok, minden csupa por volt. A konyhában állt a mosatlan. Olyan kupleráj volt, h egyszerre tudtam volna üvölteni és sírni.

Lecsesztem őket ugyan, mert tudom, h nem sértődősök, de az bántott a legjobban, h nem is sajnáltáék a dolgokat.

Míg én a port töröltem, pakoltam, ő elmosogatott. Míg én szinte sírva súroltam a hűtőt, ők az udvaron dohányoztak.

A kutyáknak ugyan adtak enni. Azért nem is panaszkodom. Viszont amikor mentem haza, az egyiküket csak úgy kikötötték a 33C-os napra víz nélkül.

Nem tudom mit csináljak! Én ezt nem bírom így! Annyira megbántam, h befogadtam őket.

Nem akarom kirakni őket az utcára, de nem akarok velük tovább egy pillanatra sem egy háztartásban lenni.

Van kb 200e Ft-juk, de munkahelyeik még nincsenek stabilok.

Nem értem az egészet. Ne ilyennek ismertem barátnőmet. Jártam is náluk iskolás korunkban. Mindig tisztaság volt náluk. Ő mindig igényes volt magára.

Létezik h valaki 4 év alatt ekkorát változzon? De még ha meg is változott.... Én nem így fogadtam őket, és nem így hagytam ott nekik a házat sem....

és a tetejében, amikor takarítottam, barátnőm pasijának volt pofája megkérdezni, h miért vagyok ideges?

Elnézést, h hosszú lett. Sajnos nincs kinek elpanaszolnom magam. Teljesen tanácstalan vagyok.

Bocs a hibákért is. Már a fejem is megint megfájdult és szédülök is.

Holnap érkezik a tesóm, 1 hétre csak úgy lébecolni/nyaralni, h itt legyen. hasonló habitusú mint én. Nem akarok más után takarítani, vagy idegeskedni, h takaríte mindeni maga után.

Mit csináljak? Adjak nekik rövidebb ultimátumot.

KÖSZÖNÖM HA VOLT TÜRELMED VÉGIG OLVASNI!

2013. aug. 13. 18:15
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Mi, legalábbis én, nyílt kártyákkal játszom.

Mikor megjöttek, már jóval az előtt tudták, h háklis vagyok a rendre és barátnőm is tudta, h nem ven-égnek jön.

Ne értem azt az extra toleráns válaszolót én sem. Nálatok hetente kell súroln fémdörzsivel a hűtőt, mikor előtte csináltál nagytatakarítást?

Tegnap el kellett mennem bevásárolni is. Minden kajánkat felették itthon. Egyikük sem akart velemjönni. Mert h nincs kedvük. De buszmegállóban még utánam küldtek egy sms-stt, h vigyek már nekik zsömlét.

Aztán órákkal később meg jött a telefon az áll aggódással, h hol vagyok, rosszul lettem-e. Nem tudok sietni mert gyenge vagyok.

Este kiderült az is, h már nincs is pénzükk. A srác apjától várnak valami borítékot. Éjszaka ahogy kihordtam a nygykukát (mert még arra sem voltak képesek) láttam, h az elmúlt másfél héten szinte minden nap rendelt kaját ettek. Spórolniuk kéne. Mikor mi voltunk hasonló helyzetben a párommal, mi szinte éheztünk, h tovább tudjunk lépni.

Azt most délelőtt megpróbállok velük komolyan beszélgetni. Mertígy pénz nélkül itt fognak ragasni a nyakamon.

Köszönöm azoknak a%ik bátorítottatok.

2013. aug. 14. 06:31
 12/16 A kérdező kommentje:

Barátnőm még alszik. Elbeszélgettem a kedves párjával mindenről őszintén.

Ahogy észre vettem nagyon el van tévedve. Jó tanácsot sem fogad el.

Azt mondja, hogy ma fog jönni az apjától a pénz. Holnap, vagy holnap után meg megkapják a próba munka nap utáni bért és szépen haza költöznek. Hogy pontosan melyik nap nem tudom. Még barátnőmmel is beszélnem kell ha felkelt.

2013. aug. 14. 09:14
 13/16 anonim ***** válasza:
Rövid határidőt szabj! Nem két hét, vagy egy hónap vagy ilyesmi! Kapjanak 3 napot, max. egy hetet.
2013. aug. 15. 08:01
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

A Te esetedre igazán ráillik az a mondás, hogy lakva ismerik ki az emberek igazán egymást...

Ennek a barátságnak valószínűlrg vége. A barátnőd sosem fogja megérteni, hogy beteg fejjel nem hotelszobát ajánlottál neki teljes ellátással! Számíts rá, hogy bármit is teszel, kígyót-békát fog kiabálni rád...

Úgy látszik, rájöttek, hogy ott sem fenékig tejfel, ha ilyen "gyorsan" haza akarnak menni. Most már csak az a fontos, hogy ez a hazamenetel tényleg gyors legyen, mielőtt még tönkremennél emiatt az ügy miatt, testileg-lelkileg!

Igazán sajnállak, ne szívd nagyon mellre a dolgokat!

Lényeg az, hogy minél hamarabb megszabadulj most már a "kedves" vendégektől. Ahogy előttem is írták, max. három napot adj nekik!

Aztán írd majd meg, milyen viszonyban váltatok el. Remélem, nem fogsz nagyot csalódni!

Egyébként jobbulást kívánok, ez a dolog igazán nem hiányzott éppen most Neked...

2013. aug. 16. 05:56
 15/16 A kérdező kommentje:

Sziasztok.

Most szombat van, csütörtökön megkapták a pénzt, még fetrengtek aznap. Este összecsomagoltak, Péntek délelőtt taxit hívtak és elmentek.

Tesóm mondta, még aznap, h küldjem el őket, de nem volt szivem.

Végül is barátságban váltunk el. De az biztos, ha még egyszer kérdezik: Nincs hely, bocs.

Nem barát az ilyen.

2013. aug. 19. 12:02
 16/16 A kérdező kommentje:

Utóbb mutatott rá a gyerek, még pluszban, hogy a számítógépe billentyűzetén kiégették az egyik gombot. Holott tilos a házban dohányozni.

És egy hónap múlva is kaptam, egy úgymond, utó düh rohamot, mert a T-com digi tévénken kikölcsönöztek egy csomó filmet is pénzért.

Tanultam az esetből.:

Néhány hete fel hívott a "Barátnőm", hogy szét mentek a pasival. Megpróbálhatná-e a melókeresést itt újra? Mondom, NEM.

2014. jan. 11. 19:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!