Akarunk egy becsületesebb világot Magyarországon? (részletek lent)
Azon gondolkoztam, kellene egy polgári mozgalmat indítani, hogy tegyük kis országunkat becsületesebbé. Ehhez keresek ötleteket, társakat. Elkeserít merre tart ez az ország és nem csak a politikusaink. Elegem van abból, hogy ebben az országban azokat tartjuk nagyra, akik csalnak, lopnak és illegálisan keresnek sokat. Mielőtt még valaki megvádolna: jómódú (de nem gazdag, bár sokan talán annak is neveznének) ember vagyok, mindenem megvan egy kényelmes élethez, sőt még talán kicsit több is, nem vagyok irigy sem és nem tartozom egyik politikai irányzathoz, párthoz sem. Itt jegyzem meg, nem is akarok semmiféle politikai erőt erősíteni, mert nem sok becsületes politikus van Magyarországon, még települési szinten sem. Szóval politikusok és pártok, párttagok csak akkor írjanak, ha nem akarják a saját bandájukat népszerüsíteni. Itt egy állampolgári mozgalomról lenne szó. Egy példa:
Az adófizetés. Mióta dolgozom (több, mint 10 éve), minden egyes megkeresett forint után fizettem adót, és minden várásolt termék után áfát. Ezért most nem várok dícséretet, ez alapvető állampolgári KÖTELESSÉG!! Túl sokan vannak ebben az országban, akik ezt mégsem teszik. Itt lehet azt mondani, hogy sanyargat az állam és a politikusok amúgy is lenyúlják. Milyen alapon bíráljuk azonba őket, ha a magunk szintjén mi sem vagyunk jobbak? Milyen alapon panaszkodik egy adót nem fizető az egészségügy állapota miatt? ...
Németországban Michael Schumachert karrierje csúcsán nagyon sokan elítélték, amikor Svájcba költözött, mert ott kevesebb adót kellett fizetnie. Pedig ő fizetett továbbra is adót, csak nem a német államnak. Idehaza szinte már elismerést vált ki, ha valaki nem fizet egy fillér adót sem. Szóval azt szeretném elérni, hogy az ilyesmi ne legyen már többé példakép, az ilyen embereket igenis "el kell ítélni" ezért. Amíg az emberek fejében nem alakul ki újra valami erkölcsösség, addig semmi nem fog változni országos szinten sem és megmaradnak az extrém különbségek és folytatódik bizonyos rétegek elszegényedése. Katasztrófa, mit tartanak mai iskolás fiatalok példának, milyen elképzeléseik vannak az életről. Az interneten keresztül lehetne nyomást gyakorolni a feladatukat el nem végző intézményekre és az államra is. Lenne, akit érdekelne a dolog? Esetleg létezik már ilyen kezdeményezés (szigorúan pártoktól mentesen)?
Én szeretnék változtatni ezen a világon, mert néha el tudnám magam hányni bizonyos emberektől, amikor azt sem tudják, mire szórják el a lopott pénzüket (a becsületesen megkeresett sok pénz egyáltalán nem zavar, de úgy persze sokkal nehezebb). Mellette pedig azt látom, hogy egy többgyermekes gyaládnak nehézséget jelent az iskolakezdés ... Mert ugye ha a pénzt szóró csaló fizetne adót, akkor ezt is lehetne jobban támogatni.
Amúgy éppen az általad leírtak miatt nem szeretnék ezen gondolatok ellenére sem a hivatalos politika irányába elindulni. Mindegyik politikai erővel van valami komoly ideológiai probléma is, mindemellett még a mézesbödön közelében is vannak és bizony bele is nyalnak ...
Jó lenne a politikának és a gazdasági életnek egy korrekt, független és pártatlan (tudom, egyiket sem könnyű fenntartani, erre is kellenének ötletek) ellenőrző fórum. Ehhez keresnék ötleteket és társakat a megvalósításhoz. Az is lehet, hogy rossz helyen tettem fel a kérdést. Van valami ötlet, hol találhatnék több lehetséges együttműködőre?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!