Nektek néha megfordul a fejetekben, hogy végleg itt hagyjátok ezt az országot?
Nekem tényleg mindegy, mert rám elég ritkán néznek csúnyán, és akkor is letojom, és elnézést kérek. (Volt példa rá, hogy feltartottam sort a postán.)
Sokszor tapasztalom, hogy emberek úgy gondolják, hogy udvariasak, valójában viszont nem. (Félre ne érts, nem rólad beszélek, hiszen nem ismerlek.) Nekem az az előnyöm, hogy az én udvariasságom tudatosan tanult, nem spontán/rám ragadt. Így volt lehetőségem arra is, hogy megértsem, ki mikor mit akar hallani, illetőleg mik azok a fogások, amivel hülye helyzetekből ki lehet húzni a méregfogat. Persze nekem is voltak olyan eseteim, amikor ezek nem működtek (primitív agresszióval én sem tudok mit kezdeni), de azt a párat még nem látom elég oknak, hogy itt hagyjam az országot. Különben is, ha az értelmesek elmennek, tényleg csak a bunkók maradnak. Ahhoz meg túl jó az éghajlat, tiszta a víz, és jól terem a földieper. :)
De aki akar, tőlem menjen. Én csak elmondtam a véleményem és a tapasztalataimat, és talán akkora véleményterror még nincs itt, hogy baj legyen, ha nem egyezik a divatossal.
"Sokszor tapasztalom, hogy emberek úgy gondolják, hogy udvariasak, valójában viszont nem."
Persze, de az hogy van, hogy az udvariasságom itt jó, otthon meg még arra sem, hogy visszaköszönjenek?
Az első hetekben döbbenten néztem, hogy megyek a zebrához és megállnak az autósok... Mert nem egyszer, kétszer, hanem rendszeresen. Otthon ha nem tudtam kimenni egy főútra mert jöttek folyamatosan, már dudáltak a s.ggemben hogy menjek már. Itt meg az elmúlt hónapokban kétszer dudáltak rám, sajnos mind a kétszer tök jogos volt, mert bénáztam. A türelmetlenség sajnos érezhető volt a mindennapokban. Amúgy hiába dolgoztam normális helyen, a gyerekek sulija jó volt, a lakásunk dettó, ha a járda tele volt kutyasz.rral, a villamos hajléktalannal (17 ezer volt a BKV bérlet havonta a két gyereknek meg nekem) és forgott a gyomrunk a hányingertől, meg hogy a gyerekek feje mellett röhögve kiabálta át az egyik ember a másiknak, hogy mi van te g.ci, és minden mondatukban szerepelt a b.zi vagy a b+ szó.
"de azt a párat még nem látom elég oknak, hogy itt hagyjam az országot."
Jön hozzá még sok más is sajnos.
"Ahhoz meg túl jó az éghajlat"
Hááát, egy évben két hónapig szedtem az egyik gyerekemmel az allergia ellenes gyógyszert, nyáron megrohadunk, télen szétfagytunk és októbertől februárig magam alatt voltam az időjárás miatt. :-(((
"talán akkora véleményterror még nincs itt, "
Vitatkozással semmi bajom, azzal se ha valaki úgy gondolja, hogy otthon akar maradni, de tuti mindjárt ideszabadul valaki, aki majd hazaárulózik egyet.
Sosem fordult meg a fejemben, pedig sokszor kérdezgetik hogy a diploma megszerzése után kimennék-e nyugatra. Nem. Nincs meg bennem az a késztetés, hogy totál új életet kezdjek. Nekem hiányozna ez az ország. Oké megvannak a magyarok hibái de nem lehet, hogy pont ezek a hibák miatt látjátok hibásnak a magyarokat? Említette valaki hogy állandóan a sírás rívás megy minden miatt. Hát drága te nem ezt csinálod épp most? :D
Bátyám a jelenlegi fizetésének Németországban a 8-szorosát keresné, Franciaországban a 10-szeresét. Kiváló szakember de nála sem játszik a kivándorlás. Az én majdani végzettségemmel is hülyére tudnám magam keresni külföldön de nem lennék vele boldog. Mindenki maga dönti el hol szeretne elhelyezkedni de én köszönöm szépen maradok ahol vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!