Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Megállhat a hízás?

Megállhat a hízás?

Figyelt kérdés
tudom hülyeség de egyik barátnőm nagyon sokat fogyott ( volt egy kis feleslege.. ) és azt mondta, hogy nem tud többet hízni.. o.o csak néztem mert ismerem.. nem sportol meg semmi és eszik is elég sokat... és tényleg nem hízik!! xD ez megváltozhat tényleg?? vagy csak valami gyógyszert szedhet? :S
2013. jún. 5. 15:49
 1/1 anonim válasza:

hogy szed-e valamit, én nem tudhatom, de tény hogy lehetséges mérsékelni. Először is nem mindegy, hogy most mit eszik. Ha ugyanazt, mint korábban és ugyanolyan sokat, akkor más van a háttérben. De a a korábbiról(gyanítom nem volt valami egészséges kaja) átváltott zöldségekre, teljes kiőrlésű dolgokra és jó minőségű zsírokra akkor sok plusz kiló le tud mászni.

Meg is magyarázom: ha valaki keveset eszik, soványodik, azt hívják éhezésnek, de ez csak féligazság, sokkal pontosabb lenne ha mennyiségi éhezésnek hívnánk. Ennek van az ellenpárja, amikor az ember sokat eszik, de nem azt amire szüksége van, ez a minőségi éhezés. A szervezete ugyanúgy éhezik, és kétségbeesetten raktároz el mindent amihez hozzájut. A túlsúlyos emberek szervezetében hiány van a valódi tápanyagokból, például a jó minőségű zsírokból is. A zsír nem csak arra kell hogy energiát raktározzunk vele hanem sz idegsejtek fontos részét is képezi. Folyamatosan cserélődik ezért mindig szükség van rá, de ha csak silány zsírokat viszünk be(finomított cukor, liszt, étolaj, stb) akkor a szervezet várakozó üzemmódba kapcsol, várja hogy jó zsírokat kapjon és közben elraktároz mindent ami hasonlít rá(végszükség esetére). Így a zsírtömeg nő,az idegrendszer meg sorvad.

Még mielőtt valaki szóvá tenné hogy zsírokról beszélek de ide kevertem a szénhidrátokat is(cukor, liszt): a kettő tartalmilag ugyanaz. A szénhidrát és a zsír egymásba korlátlanul átalakítható, mert mindkettő tiszta energiából áll. Élettani szerepük az energia raktározása, növények szénhidrát, állatok zsír formájában(elsősorban, persze, mert növényeknél is vannak pl magban zsírok és állatoknál is vannak az izmokban cukrok). Azért célszerű zsír formájában raktároznunk az energiát, mert 1 egységnyi zsírnak a legmagasabb az energiatartalma minden más szénhidráthoz képest. Ezeket csak azért mondom, hogy értsétek az összefüggéseket.

Tehát ha ő megszüntette a minőségi éhezést, akkor sportolás nélkül is képes lehet látványos eredményeket elérni.

2013. jún. 5. 16:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!