Miert mocskoljak a zsidokat?
Azért mert a második világháborúban nagyon sokan meghaltak zsidók,és több olyan film is készült, ami erről szól, és van aki csak azt gondolja, hogy sajnáltatni akarják magukat.A másik oka az,hogy nagyon jó üzleteket tudnak kötni, a fiataljaik bejárják az egész világon a legjobb egyetemeket,mindenhol barátaik lesznek, behálózzák a világot a jó kapcsolataik,ezzel megalapozzák a jövőjüket,amiért elég sokan irigykednek rájuk. Visszatértve a háborúhoz, én nagyon sajnálom őket,de akkor sem szentek.Az zavar,hogy amikor megalakult Izrael,akkor hogyan bántak az ottani palesztinekkel. A palesztin gyerek már nem járhatott oda iskolába,ahová azelőtt.Egyszer csak gondolnak egyet, és kivágnak egy darabot Palesztinából, és az másnap már Izrael,az az állam ami több mint kétezer évig nem is létezett,csak régen az ókorban.A legrosszabb az,hogy nem bánnak valami jól a más nemzetiségűekkel,de ha velük is így bánik valaki,akkor már rögtön arra hivatkoznak,hogy azért van ez mertő ők zsidók. Már több évvel a háború után is erre hivatkoznak,szerintem van olyan is, akit ez zavar. Hogy legyen egy konkrét példa is: irodalomórán megnéztük a Sorstalanságot. Jó film, a könyv sem lehet rossz,de az íróját,Kertész Imrét nem csípem,mert egyszer egy interyou-ban azt mondta, hogy itt Magyarországon összecsomagolva tartja a bőröndjét.PONT ITT,ENNYI ÉVVEL A HÁBORÚ UTÁN, AZÉRT EZ EGY KICSIT FELHÁBORÍTÓ (SZERINTEM)!!!!!!!!!! Annyira fél, hogy éppen most is Németországban él. Amúgy én nem ítélem el őket.
14L
Nem mintha a magyar arról lenne híres, hogy jól bánik a nemzetiségiekkel - vagy bármiféle kisebbséggel.
Szerintem azt kéne nézni, hogy az adott ember milyen, és nem azt, hogy ki milyen származású.
Kezdetnek olvasd el ezeket a könyveket, bizonyára segítenek egy-két dolog megértésében:
- Izrael Shahak: Zsidó vallás, zsidó történelem (3000 év súlya)
http://www.youtube.com/playlist?list=PLAU3aKiHk8zQysqLAKQDzs..
- Norman Finkelstein: A holokauszt-ipar
http://www.youtube.com/playlist?list=PLAU3aKiHk8zSCBAEGfKhCQ..
- Dr. David Duke: Zsidó szupremácizmus - A zsidókérdés amerikai szemmel
http://www.youtube.com/playlist?list=PLAU3aKiHk8zSO2Fn7gXcs3..
A zsidókat sztereotípiák és előítéletek miatt szidják, illetve még egy dolog miatt amiről még szót ejtek. Szóval sztereotípia, sokan azért utálják, mert....nem tudják hogy miért. Én tudom, hogy miért szeretem vagy utálom és mint minden előítéletnek megvan az alapja. Ezek nem csakúgy kialakultak. Erre szerintem a legjobb ha elolvasol (régen töménytelen ilyen könyvet adtak ki) néhány száz zsidó viccet. Na ott mindent elmondanak róluk, ami az előítéleteket táplálja. Ami szerintem is igaz, hogy kegyetlenül utalják a pénzszektor a világban és annak ellenére, hogy van immáron egy országuk, nem igen szeretnek ott élni (barátom szerint mert ott nem tudják egymást átverni). Szóval inkább élnek mindenhol máshol, ahol megvethetik a lábukat. Fontos elmondani, hogy individumokról beszélünk, tehát nem nagyon hiszek a mindent ember rossz teóriában. Nagyon sok zsidó származású ember kimagasló értelemmel és pl. művészi értékekkel bír. Biztosan nem itt tartana a világ nélkülük, de fordítva is igaz, ki tudja hol tarthatna nélkülük.
Megígértem az elején, hogy elmondom mi a másik aspektus, na most ezt csak úgy emlegetik, hogy világhatalmi törekvés. Tehát tényleg keresik a vezető pozíciókat és sajnos sok esetben úgy irányítják akár a világot is!!! ahogy az nekik tetszik, pl. Izrael -> USA -> Agfanisztán, Irak, stb... Szóval mindenhol ott vannak. Nem beszélve a bankszektorról, ahol aztán könnyen kisemmizhetik a lakosságot.
Amit viszont én nagyon utálok, na az az örök üldözési mánia. Állandóan üldözve érzik magukat és akkor jó a szélsőjobboldalizás és a rasszizmus. Na ettől viszont teljesen kivagyok és felháborít, hogy egy zsidó származású ember elcsúszik holnap egy banánhéjon és már jön a levél az Usából, hogy Mo. rasszista.
Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!