Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Szerintetek nagyon gáz, ha én...

Szerintetek nagyon gáz, ha én nem akarok továbbtanulni?

Figyelt kérdés
Végzős gimnazista vagyok, négyes átlaggal. Szeretek tanulni, de az egyetemi szinttel nem tudom, hogy hogyan boldogulnék, annyira nem is vonz a téma, inkább egy szakmát végeznék, megtanulnék normálisan egy-két idegen nyelvet, stb, szakma terén több opció is van, ami érdekel, műszaki beállítottságom révén, villanyszerelő, autószerelő, épületgépész szakmák érdekelnek. Leginkább anyámtól kapom az ívet, hogy miért akarom ennyire leadni a szintet, nem lenne könnyebb egy diplomával, stb, stb. Testvérem közlekedésmérnökire jár, s látom mennyit szenved vele, pedig ő se volt rossz tanuló. Vagy szenvedjek végig egy műszaki szakot csak azért, hogy elmondhassam, hogy lett egy diplomám, amiért éveket idegeskedhettem? Nem tudom.
tegnap 22:18
 1/7 anonim ***** válasza:
75%

Szerintem fontosabb, hogy legyen konkrét terved és tisztában legyél azaz hogy az adott szakmában (legyen az diplomához kötött vagy anélküli) mik a lehetőségek, mennyire lehet elhelyezkedni, mennyit lehet keresni és mennyire szimpatikus neked.

Diplomát csak azért hogy legyen nincs értelme, de ha van célod amihez kell akkor ne ijedj meg tőle.

tegnap 22:22
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Akkor menj egyetemre, ha pontosan tudod, mit és miért szeretnél tanulni. Később is mehetsz, munkahely mellett is. Amíg nem tudod, van-e hivatástudatod, kár pazarolni a támogatott féléveket. Az, hogy tesód szenved, nem mérvadó. Lehet, ha valami olyat találsz majd később, ami érdekel, játsszva fogod tanulni.
tegnap 22:28
 3/7 A kérdező kommentje:
Az tény, hogy nehezen találom meg a helyem az életben. :/
tegnap 22:30
 4/7 anonim ***** válasza:
72%
Erre csak annyit mesélnék: unokahúgom hozzám jött sírni, hogy nem vették fel érettségi után sehova. Nem azért sírt, mert őt annyira izgatta volna, hanem mert a szüleinek akart megfelelni. Nekem egyértelmű volt, hogy őt a szépségiparban tudom elképzelni, amit ő igazán szeretne csinálni. Mondtam neki, hogy ne idegeskedjen, tanulja ki a kozmetikát-vagy körmös szakmát, lényeg, hogy profi legyen, tényleg minőségi munkát csináljon. Kozmetikusnak ment végül. 5 éve, saját jól menő vállalkozása van kozmetikusként. Imádja a munkáját. Nincs főnöke, teljesen a maga ura. Arról nem is beszélve, hogy többet keres mint a diplomás bátyja. Én azt mondom, mindegy mit csinálsz, de azt csináld jól! Legyél korrekt, végezz minőségi munkát és ami sztem a legfontosabb!: Szeresd amit csinálsz!
tegnap 22:30
 5/7 A kérdező kommentje:
Egyébként az autókat nagyon szeretem, a jogsit is azonnal megcsináltam, mihelyt lehetett.
tegnap 22:34
 6/7 anonim ***** válasza:
Azért a jogsi megszerzése nem egyenlő az autók szeretetével (17 évesen nőként csináltam meg a jogsit és baromira nem érdekelnek az autók:D) - De ha szereted őket szerelni is, legyél egy profi, megbízható autószerelő! Ne tudd meg mennyire hiány van ebből... Volt, hogy szó szerint 3 hónapig volt egy szerelőnél a kocsim. Senki nem akar ilyen szerelőt. Megcsinálta, de többet nem is vittem hozzá. De igazából tényleg, bármilyen szakmát is választanál, légy abban jó (képezd magad a "végtelenségig"), légy korrekt és megbízható. Ha ezek megvannak, pár év és nem te keresed a unkát, hanem nem tudod majd hogy mondd le, mert téged szeretnének. Egyre nagyobb szükség van szerintem szakemberekre. Mindenki diplomás akar lenni, aztán mennek a mekibe dolgozni mert nem tudnak elhelyezkedni a diplomájukkal. Találd meg mi az ami érdekel és tanuld ki. Hajrá! :)
tegnap 22:54
 7/7 anonim ***** válasza:
Akkor gáz... vagyis nem annyira gáz, hanem hülye döntés szerintem, ha nincs egy terved arra, hogy jó, ha nem egyetem, akkor mégis milyen szakma. Azzal magad alatt vágnád a fát, ha csak tengenél-lengenél, belekapnál ebbe-abba. Ma már tök jól fizetnek a szakmák, de azt időben el kell kezdeni tanulni. Máskülönben mehetsz majd a gyárba a szalag mellé szarért-húgyért monoton, megbecsületlen munkát végezni.
tegnap 23:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!