Szerintetek nagyon gáz, ha én nem akarok továbbtanulni?
Figyelt kérdés
Végzős gimnazista vagyok, négyes átlaggal. Szeretek tanulni, de az egyetemi szinttel nem tudom, hogy hogyan boldogulnék, annyira nem is vonz a téma, inkább egy szakmát végeznék, megtanulnék normálisan egy-két idegen nyelvet, stb, szakma terén több opció is van, ami érdekel, műszaki beállítottságom révén, villanyszerelő, autószerelő, épületgépész szakmák érdekelnek. Leginkább anyámtól kapom az ívet, hogy miért akarom ennyire leadni a szintet, nem lenne könnyebb egy diplomával, stb, stb. Testvérem közlekedésmérnökire jár, s látom mennyit szenved vele, pedig ő se volt rossz tanuló. Vagy szenvedjek végig egy műszaki szakot csak azért, hogy elmondhassam, hogy lett egy diplomám, amiért éveket idegeskedhettem? Nem tudom.tegnap 22:18
1/7 anonim 

válasza:

Szerintem fontosabb, hogy legyen konkrét terved és tisztában legyél azaz hogy az adott szakmában (legyen az diplomához kötött vagy anélküli) mik a lehetőségek, mennyire lehet elhelyezkedni, mennyit lehet keresni és mennyire szimpatikus neked.
Diplomát csak azért hogy legyen nincs értelme, de ha van célod amihez kell akkor ne ijedj meg tőle.
2/7 anonim 

válasza:

Akkor menj egyetemre, ha pontosan tudod, mit és miért szeretnél tanulni. Később is mehetsz, munkahely mellett is. Amíg nem tudod, van-e hivatástudatod, kár pazarolni a támogatott féléveket. Az, hogy tesód szenved, nem mérvadó. Lehet, ha valami olyat találsz majd később, ami érdekel, játsszva fogod tanulni.
3/7 A kérdező kommentje:
Az tény, hogy nehezen találom meg a helyem az életben. :/
tegnap 22:30
4/7 anonim 

válasza:

Erre csak annyit mesélnék: unokahúgom hozzám jött sírni, hogy nem vették fel érettségi után sehova. Nem azért sírt, mert őt annyira izgatta volna, hanem mert a szüleinek akart megfelelni. Nekem egyértelmű volt, hogy őt a szépségiparban tudom elképzelni, amit ő igazán szeretne csinálni. Mondtam neki, hogy ne idegeskedjen, tanulja ki a kozmetikát-vagy körmös szakmát, lényeg, hogy profi legyen, tényleg minőségi munkát csináljon. Kozmetikusnak ment végül. 5 éve, saját jól menő vállalkozása van kozmetikusként. Imádja a munkáját. Nincs főnöke, teljesen a maga ura. Arról nem is beszélve, hogy többet keres mint a diplomás bátyja. Én azt mondom, mindegy mit csinálsz, de azt csináld jól! Legyél korrekt, végezz minőségi munkát és ami sztem a legfontosabb!: Szeresd amit csinálsz!
5/7 A kérdező kommentje:
Egyébként az autókat nagyon szeretem, a jogsit is azonnal megcsináltam, mihelyt lehetett.
tegnap 22:34
6/7 anonim 

válasza:

Azért a jogsi megszerzése nem egyenlő az autók szeretetével (17 évesen nőként csináltam meg a jogsit és baromira nem érdekelnek az autók:D) - De ha szereted őket szerelni is, legyél egy profi, megbízható autószerelő! Ne tudd meg mennyire hiány van ebből... Volt, hogy szó szerint 3 hónapig volt egy szerelőnél a kocsim. Senki nem akar ilyen szerelőt. Megcsinálta, de többet nem is vittem hozzá. De igazából tényleg, bármilyen szakmát is választanál, légy abban jó (képezd magad a "végtelenségig"), légy korrekt és megbízható. Ha ezek megvannak, pár év és nem te keresed a unkát, hanem nem tudod majd hogy mondd le, mert téged szeretnének. Egyre nagyobb szükség van szerintem szakemberekre. Mindenki diplomás akar lenni, aztán mennek a mekibe dolgozni mert nem tudnak elhelyezkedni a diplomájukkal. Találd meg mi az ami érdekel és tanuld ki. Hajrá! :)
7/7 anonim 

válasza:

Akkor gáz... vagyis nem annyira gáz, hanem hülye döntés szerintem, ha nincs egy terved arra, hogy jó, ha nem egyetem, akkor mégis milyen szakma. Azzal magad alatt vágnád a fát, ha csak tengenél-lengenél, belekapnál ebbe-abba. Ma már tök jól fizetnek a szakmák, de azt időben el kell kezdeni tanulni. Máskülönben mehetsz majd a gyárba a szalag mellé szarért-húgyért monoton, megbecsületlen munkát végezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!