A volt középiskolai tanárt több év után letegezni nagyon gáz lenne?
A volt középiskolám itt van mellettem pár méterre és ebből kifolyólag lakik is a szomszédságban két volt tanárom. Mindkettő viszonylag fiatal 35-45 év közöttiek. Az egyik nem igazán tanított engem, a másik csak 9-10.osztályban.
Eddig nem tegeztem őket, de nekem már kezd kínossá válni, hogy pl. reggel indulok dolgozni és szembejön velem a férjével meg néha a lányaikkal aki közül az egyik osztálytársam is volt, aztán én meg így külön köszönök a volt tanárnak meg utána külön a családja többi tagjának. Sokkal jobban érezném magam ha ilyenkor egy egyszerű "sziasztok"-al elintézhetném.
Csak nyilván nem akarok bunkó se lenni. Nem tudom, hogy milyen néven venné ha holnaptól csak úgy hirtelen elkezdeném tegezni.
Nektek mi a véleményetek, illetve ti hogyan kezelitek az ilyen szituációt?

Igen, gáz lenne. Ő az idősebb, csak ő ajánlhatja fel a tegeződést.
Nálunk a 10 éves érettségi találkozón mondta az ofő, hogy többen a kollégái lettek, velük már természetesen tegeződik, ezért felajánlja mindenkinek. Addig eszembe nem jutott volna tegezni.
Igen, ha egy családban a fiatalokat tegezed, a szüleiket meg magázod, akkor kétféleképpen köszönsz. Ne mondd, hogy ez akkora teher.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!