Miért van az, hogy én aki kitűnő voltam középiskolában, illetve általános iskolában, nem vitte semmire, egy 8 osztályt végzett, illetve szakmunkásnak meg mindene megvan?
"meg mindene megvan?"
Ezt azért kétlem.
Mi az, hogy nem vetted semmire? Bővebben?
Életrevalóság...?
Ha valaki nem tud mit kezdeni a tudásával, annak max a memóriája jó. De puszta memóriával nem mész annyira, mint azzal a képességgel, hogy a jég hátán is meg tudj élni, és kihozd a helyzetedből a maximumot.
Van, akinek azért kitűnő a bizonyítványa, mert mindig puskázik.
Másnak meg lehet, hogy nehéz a kétismeretlenes egyenletrendszer, Ady verseit se tudja elemezni, de van gyakorlati érzéke és nem rest megfogni a munka végét.
Egyébként egy sima érettségivel ma már kitörölheted a fenekedet. Az a kérdés, mihez értesz? Akinek nincs szakképzettsége, az semmihez se ért. Teljesen mindegy, hogy van-e érettségije vagy nincs.
Egyrészt az, hogy "egy 8 osztályt végzett, illetve szakmunkásnak meg mindene megvan" egy kognitív torzítás. Csomó ilyen ember nem vitte semmire.
Másrészt a munkában szerintem senkit nem érdekelnek a jegyeid, hanem a tudás, a teljesítőképesség számít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!