Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy én aki...

Miért van az, hogy én aki kitűnő voltam középiskolában, illetve általános iskolában, nem vitte semmire, egy 8 osztályt végzett, illetve szakmunkásnak meg mindene megvan?

Figyelt kérdés

2024. máj. 15. 16:00
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem tanulsz tovább, akkor nulla jelentősége van a középiskolai kitűnőnek. A jó jegyek csak a felvételihez kellenek. Egy érettségivel nem hull az öledbe semmi. Tanulj tovább egyetemen vagy tanulj jól fizető szakmát, ha abban méred a sikert. Időráfordítás és erőfeszítés nélkül nem megy. Legyen hobbid, bármi, pl sport, és járj emberek közé.
2024. máj. 15. 16:49
 12/27 anonim ***** válasza:
100%
Milyen szakmelósnak ? Klímaszerelő ács kőműves autószerelő pékmester ? Ezek a vad munkák nem az ónkörmanyzatos irodisták meg a óranként termő IT arcok .
2024. máj. 15. 16:58
 13/27 anonim ***** válasza:
84%
6 éve vagyok ugyanazon a munkahelyen, se a főnökeimről, se a munkatarsaimról nem tudom, hogy milyen tanulmányi átlaguk volt, milyen átlaggal végeztek az egyetemen. Ők se tudják rólam, hogy én évismétlő voltam. Nem azért, mert szégyellném, hanem, mert a munkában nem az számít, hogy annakidején milyen szépen szavaltam verset vagy tudtam-e mi a kovalenskötés vagy Piri néni adott e feketepontot, mert csúnyán írtam a b betűt, hanem hogy képes vagyok-e ellátni a munkát, önmagamtól ellátom kérés nélkül, jelen vagyok a munkaidőm elejétől a végéig, a munkatársaimmal képes vagyok együttműködni, stb.
2024. máj. 15. 17:02
 14/27 anonim ***** válasza:
100%
10-es jól mondja. Valami szakképzettséged legyen, különben az érettségivel csak olyan munkát végezhetsz, amit 8 általánossal is. Te tudod mihez van kedved, érzéked. A kőművestől a fodrászig sok szakma van a világon.
2024. máj. 15. 17:05
 15/27 A kérdező kommentje:
De nem tudom mi az ami igazán érdekelne. A szakmunka kilőve szerintem , mert már gyereknek sem barkácsoltam
2024. máj. 15. 17:16
 16/27 anonim ***** válasza:
85%

Ne negatív értelmeben értsd, de egy szakmunkás életrevaló, az élet neveli, mégha balhéban is benne van. Egy teljesen vagy részben eminens személy általában a szabályokat követi, betartja, ami által nem feltétlen halad előre.

Ez a különbség a kettő közt.

2024. máj. 15. 17:16
 17/27 anonim ***** válasza:
100%

Szóval közel 10 évvel érettségi után se tudod, hogy mi érdekel?

Csak egy érettségi nem sokat ér.

A saját életedért egyedül csak te vagy a felelős. Nem sajnáltatni kell magad, hanem tenni azért, hogy jobb legyen az életed. Senki nem fogja helyetted megoldani ezt.

Rengetegen tanulnak munka mellett is.

Gondolkozz el tényleg azon, hogy mi érdrkel. Csak van olyan terület.. és nem a másikat kell irigyelni!

2024. máj. 15. 17:21
 18/27 anonim ***** válasza:
100%
Ez se jó az se jó...tanulni nem akarsz akkor mit vársz? Marad a nyekegés.
2024. máj. 15. 17:25
 19/27 A kérdező kommentje:
Olvasni szerettem mindig, illetve a számítógépek, műszaki cikkek, videojátékok mindig érdekeltek. Menjek ki külföldre?
2024. máj. 15. 17:49
 20/27 anonim ***** válasza:
100%

Eddig akárhány párom volt egyiknek sem volt diplomája, de mind kétszer haromszor 5ször keresnek nálam többet. Annak ellenére, hogy nekem diplomám van.

Én ugy vagyok csak vele, hogy a férfi nunkaerő megvan fizetve a női meg nincs.

Többet ér mondjuk egy hegesztő mint egy pénzügyi előadó, penzugyi csopvez, vagy akárki.

Ez van.

2024. máj. 15. 17:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!