Sértő/kellemetlen lehet-e a háziorvosi asszisztensnőre nézve a köv. megszólítás (írásos) gyógyszerrendeléskor, hogy: (pl) Tisztelt doktornő, kedves Ágnes?
Figyelt kérdés
ma 05:20
1/5 anonim 

válasza:

Ha nem vagytok barátok, de minimum közeli jó ismerősök, akkor ez a bizalmaskodó megszólítás nem célszerű. Amúgy ha a doktornőnek címzed az üzenetet, mi a csudának kell az asszisztensnőt belevenni? Bőven elég annyi, hogy "Tisztelt doktornő, legyen szíves felírni a megszokott vérnyomáscsökkentőmet. Köszönöm".
2/5 anonim 

válasza:

A covid idejétől kehet nálunk levelezni. Gondolom sok más helyen is (vagy ez már alap mindenhol?).
Nem rangsorolom őket, de én t. doktor úrt, illetve az asszisztensnek kedves Juditott szoktam írni, és ők is így válaszolnak. Bár utóbbi néha k. pácienst ír a nevem helyett.
3/5 anonim 

válasza:

Mi az asszisztensnővel keresztnevünkön szólítjuk egymást, itt ez a szokás. Az orvost doktor úrnak szólítom.
4/5 anonim 

válasza:

Én pontosan így szoktam levelet írni a gyerekorvosnak egy ideje, mert maga az asszisztens válaszol mindig úgy, hogy Katinak írja alá. Nem tűnt fel eddig, hogy haragudnának érte.
5/5 anonim 

válasza:

Asszisztensnek nincs jogosultsága kiírni bármit is, ergo nem kell őt kérnim ő csak a doktor nevében járhat el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!