Tényleg nem kell szólni egy új munkatársnak, hogy a rendes keresztnevemen szólítson, ne a rövidebb változatán, ha én azt nem szeretem? Tűrni kell, és beletörődni?
Figyelt kérdés
#név #megszólítás,
2023. aug. 10. 06:30
1/13 anonim válasza:
Józsi, légy szíves szólíts Katalinnak mert a Kati megszólítást nem szeretem. Köszönöm hogy megérted. Szép napot!
Ugye milyen egyszerű?
2/13 anonim válasza:
Nyugodtan szólj neki, hogy nem szereted, és szolitson a rendes neveden.
3/13 anonim válasza:
Miért ne lehetne kimondani a szükségleteidet? Nem értem, honnan került ez a fejedbe.
4/13 anonim válasza:
Ki mondta, hogy nem kell szólni? Nyugodtan szólhatsz.
5/13 anonim válasza:
De nem ilyen primitíven kell, mint az egyes.
6/13 anonim válasza:
Miért lenne primitív az 1-es válasz?
7/13 anonim válasza:
5# Te hogyan közölnéd? Teljesen korrekt az 1-es válasza.
8/13 anonim válasza:
Jaj az ilyeneket úgy íbrom. Nem szólnának ott rögtön, hanem tűrik aztán elkezdenek ordibálni majd a kollégával egyszer mindenki előtt, aztán majd ott élvezkednek ezerrel, mert hogy szegény ők, leszarják, hogy mekkora fájdalmat okoztak a kollégájuknak, mert ők a szegények ebben a sztpriban és kimennek a büds-gombás talpukon a konyhába a kávéjukért, mert megérdemlik.
9/13 anonim válasza:
Szólj nyugodtan, én szeretem, ha megmondják, hogy szeretik, ha hívják őket, mert 1-2 embernek olyan beceneve van, amiről nem tudom eldönteni, hogy ez a barátai számára tartogatott név, vagy hívhatja így bárki. Illetve ha több becézési forma van, mint pl a Kata/Kati stb, akkor melyiket használja.
10/13 Shaddark válasza:
Szerintem is teljesen korrekt volt az egyes javaslata.
Én se szeretném ha valaki besérülne ilyen miatt és a helyett, hogy elmondaná mi bántja, a hátam mögött próbálna bosszút állni. Akár akaratlanul is a miatt, hogy ellenérzések vannak benne irányomban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!