Tényleg nem kell szólni egy új munkatársnak, hogy a rendes keresztnevemen szólítson, ne a rövidebb változatán, ha én azt nem szeretem? Tűrni kell, és beletörődni?
Figyelt kérdés
#név #megszólítás,
2023. aug. 10. 06:30
11/13 anonim válasza:
Szerintem érdemes lett volna a legelején szólni, mert így már lehet, hogy lassabban fog átállni a helyes megnevezésre. Én amúgy még kimondottan szeretem is, ha vki bemutatkozásnál megmondja, mit szeret, és nem kell találgatni. Pláne sokféleképpen becézhető neveknél. De van amúgy jó pár olyan ismerősöm, aki vmi fantázianéven fut:-)
Az 1-es teljesen jót írt, annyi, hogy nem a semmiből mondanám, hanem akkor, amikor legközelebb „lekatiz”.
13/13 anonim válasza:
Én meg pont a hosszabb formáját nem szeretem a nevemnek, határozottan a becézett alakkal is mutatkozom be, mégis van aki a teljes nevemen szólít. Első pár alkalommal szoktam mondani, hogy kérlek, szólíts X-nak, úgy szeretem, utána meg már szimplán nem hallgatok a másikra. Szólj nyugodtan emiatt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!