Meddig lehet ilyen " életet" fenntartani? Vannak jele ha
baj van? Mert én már kezdek bekattani.. depressziós
lenni, nem tudom ezért e...?
Figyelt kérdés
26 éves vagyok és 5 éve gyakorlatilag minden napjam ugyan azok. Felkelek, 8 óra munka , haza megyek eszek , alszok. Aztán kezdődik újra...ez hétköznap, de hétvége is szinte ugyan az. Szombat egész nap szinte bevásárlás, majd alvás. Vasárnap egésznapos pihenés otthon. Majd kezdődik minden minden minden előről...
Senki nem tiltott meg semmit - nem tudja megmondani a kérdező, hogy mért nem teszi meg azt, amiről tudja, hogy meg kéne tennie, és ami tök egyszerű.
tegnapelőtt 21:12
12/25 anonim válasza:
Nem értem, mi akadályoz meg bárkit is abban, hogy munka után ne egyenés aludjon, hanem valami értelmesebbet csináljon - akár csak sétál egy órát, otthon tud olvasni, sportolni, tanulni, barkácsolni, rajzolni, stb, a hét végé meg teljesen szabad - a szombati bevásárlás max. egy óra, vasárnap meg normál esetben nem az a pihenés, hogy ülök a szobában és nem csinálok semmit.
A kérdezö ugyanilyen lenne akkor is, ha nem külföldön lenne, meg akkor is, ha nem lenne munkája, egyszerüen igénytelen
tegnapelőtt 21:16
13/25 anonim válasza:
#8 külföldön dolgozik, ahova elvileg az emberek tömegével vándorolnak ki a jobb lehetőségek és a több fizetés miatt. Öngól haver.
Van választása, csak ő a sz@rt választja.
tegnapelőtt 21:26
14/25 anonim válasza:
Mert nincs választás. És minél idősebb az ember, annál igazabb ez a ténymegállapítás.. Hogy lenne választás, amikor annyi minden befolyásol? Család, neveltetés, genetika, hova születsz... A többi ember dönt mindig rólad, nem te saját magadról. Mindig megmondja valaki, mit kell csinálnod, milyenek KELL lenned, a szülő, a főnök, a barát, kollégák, a szomszéd, a társadalom, a politikusok....
tegnapelőtt 21:38
15/25 anonim válasza:
#14 Erre a megoldás az, hogy nem kell mindenkinek megfelelni és merni kell a saját utadat járni.
tegnapelőtt 21:41
16/25 anonim válasza:
9!
A rosszul fizető robotmelóhoz felesleges külföldre menni, azt itthon is csinálhatná...
Ezt valóban sokan csinálják így amúgy, ahogy a kérdező, csak ők ezt nem érzik gáznak. Ha a kérdezőt ez zavarja, akkor igenis el tudna kezdeni apránként változtatni, ez tényleg csak elszánás kérdése.
tegnapelőtt 21:42
17/25 anonim válasza:
Én nem értem az összefüggést: én is külföldön élek és aktív életet élek. Semmi akadálya nincs.
Valaki említette az anyagiakat: rengeteg dolgot lehet szinte null pénzből csinálni: pl el mehet önkénteskedni, ott lehet jól ismerkedni. Sétálni, túrázni, futni, biciklizni. Annyi dolog van.
tegnapelőtt 21:44
18/25 anonim válasza:
Amúgy hol írta a kérdező, hogy rosszul fizető robotmelót végez? Sehol se látom.
tegnapelőtt 21:45
19/25 anonim válasza:
Az nem igaz, hogy nem lehet változtatni. Azzal egyetértek, hogy van, akinek nem megy egyedül és segítségre van szüksége ahhoz, hogy az el tudjon indulni a változás útján, de az ember igenis képes hatással lenni a saját életére. A neveltetés és a genetika sok mindent befolyásol, de nem predesztinálja az ember sorsát. Persze a változás feltétele, hogy az ember felismerje, hogy valami nem jó neki, nem boldog úgy, ahogy eddig élt. Ez a kérdezőnél már megtörtént. Aki depressziósnak érzi magát, attól nyilván nem várható el, hogy egyik napról a másikra teljesen egyedül nagy elánnal belevágjon egy új életmódba, de erre vannak a szakemberek.
tegnapelőtt 21:51
20/25 anonim válasza:
17# És miből tartja fenn magát? Enni akkor is kell.. Túrázáshoz is kell vinni elemózsiát, innivalót. Különben éhenhal, plánd, ha hosszabb táv. Mindenhez kell pénz, a legtöbb hobbihoz is, hacsak el nem tartják őt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!