Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ha most annyi pénzed lenne,...

Ha most annyi pénzed lenne, hogy életed végéig nem kellene dolgoznod, és a jelenlegi életszínvonaladon élhetnél tovább, mit tennnél?

Figyelt kérdés

febr. 5. 08:39
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
45%
Nem mennék el dolgozni. Viszont szakmákat tanulnák és "dolgoznák" saját projektjeimen. Fizetetlenül is. Van pár ötletem hogy lehetne jobbá tenni a világot. Se időm, se képességem, se pénzem nincs hozzá, mert magamat kell fenntartani. Ha ez meg lenne oldva, akkor dolgoznák olyan dolgon is ami nem rombolja a világot (mint a mostani munkám), hanem építi.
febr. 5. 09:18
 12/36 anonim ***** válasza:
30%
Mivel a jelenlegi életszínvonalamat gyerek nélkül tartom fent és még saját ingatlanom sincs, ezért természetesen dolgoznék tovább. Jó munkám van, nem megszakadós, szeretem.
febr. 5. 09:21
 13/36 anonim ***** válasza:
22%
12 éve nem dolgozok, szóóval..... Pedig csak 38 vagyok
febr. 5. 09:22
 14/36 anonim ***** válasza:
47%

Nem tudom értelmezni a kérdést.

Tehát "csak" annyi pénzem lenne ami pont elég a jelenlegi életszínvonalam fenntartásához életem végéig?

Ez így édes kevés, 10 év múlva pont kitörölhetem a seggem a jelenlegi életszínvonalammal, pláne ha már gyerekem is lesz.

Mindenképpen indítanék vállalkozást ami szeretek csinálni.

A pénzem nagy részét pedig ingatlanba fektetném.

febr. 5. 09:30
 15/36 anonim ***** válasza:
46%

Kérdés: ki tudja meddig tart az életem?

"Jelenlegi" - de az ember természetéből adódik, hogy többre vágyik.

Sok embernek, ha nem lenne munkája csak lebegne, létezne, unatkozna stb, mert a legtöbb egy szűrke egér.

Jómagam ugyanúgy csinálnám dolgaimat tovább, ahogy terveztem, annyi, hogy így plussz kess marad a zsebben vagyis gyorsabban fejleszthetném tovább a vállalkozást. Rövidebb idő alatt érném el a kisebb, nagyobb célokat a tervezettnél. Célok, ötletek pedig mindig vannak s lesznek.

Vagyis egy ilyen ajánlattal úgymond "időt vásárolnék", azaz időt spórolnék meg, ami ugye a legnagyobb kincs az életünkben.

Szeretem a munkámat. Anno hobbiból fejlődött a jelenlegi formájává. Mindig is átszőtte a tevékenységem a mindennapjaim és hatalmas mozgatórugó az ez iránti szenvedélyem.

"Munka" szó alatt pedig sok minden is értelmezhető.

Életünk végéig kell dolgozni mindenen. Nem csak melóban, karrieren. Hiszen ott van az önismeret, tudás bővítés, kultúrák megismerése, különböző emberi kapcsolatok, hobbik stb.

Mindezeken dolgozni kell egy életen át és kellő munkát, időt szentelni rájuk.

Az anyagi dolgok csak egy a sok közül.

A pénz és siker pedig csak mellékterméke annak, ahogyan éled az életedet.

febr. 5. 09:49
 16/36 anonim ***** válasza:
21%
Valószínűleg kábítószereznék tovább 😂 meg vennék egy szép házat ahova viszem a kutyámat..igazából ugyan úgy élnék mint most csak magasabb színvonalon.
febr. 5. 09:50
 17/36 anonim ***** válasza:
51%
Nem akarok életem végéig a mostani életszínvonalamon élni. Fejlődni akar, és meg is van a lehetőségem, szóval dolgozom tovább.
febr. 5. 10:11
 18/36 anonim ***** válasza:
62%
Biztos, hogy soha többet nem dolgoznék és nem is tanulnék. Egész nap csak neteznék, a városban csavarognék, meg néha sportolnék. Másra nekem nincs igényem.
febr. 5. 10:15
 19/36 anonim ***** válasza:
36%

Redukàltan dolgoznék tovább ugyanabban amit most csinálok mert szeretem (annak ellenére,hogy nem vagyok egy népszerű figura a társasàgokban)és nagyon jól megis élek belőle

A tudást és a tapasztalatot sem szeretném elveszíteni azonkívül a szociális érintkezést is fontosnak tartom még úgy is, hogy engem nem kedvelnek.

Egy nagy nyeremény után még könnyebb is lenne bejárni,hogy csak fele annyi időt kell együtt tölteni olyan emberekkel akiknek nem vagyok szimpatikus

febr. 5. 10:23
 20/36 anonim ***** válasza:
48%
Én emelnék az életszínvonalamon viszont nem azzal hogy tovább vagy többet dolgozok hanem kitalálnék valamit amiből pénzt lehet csinálni ha bejön nyerek ha nem akkor is hisz az alapvető dolgok meglennének anélkül hogy dolgoznom kéne.
febr. 5. 10:44
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!