Ha most annyi pénzed lenne, hogy életed végéig nem kellene dolgoznod, és a jelenlegi életszínvonaladon élhetnél tovább, mit tennnél?
Figyelt kérdés
febr. 5. 08:39
A kérdező szavazást indított:
Nem dolgoznék, korai nyugdíjként tekintenék rá
Nem járnék el munkahelyre, de önkéntes munkákat végeznék
Nem járnék el munkahelyre, de alkalmi munkákat végeznék, a plusz pénzből pedig többet utaznék
Nem járnék el munkahelyre, de alkalmi munkákat végeznék, a plusz pénzből pedig vennék valami extrát
Vállalkozást alapítanék abban dolgoznék, a saját időbeosztásom és kedvem szerint
Munkahelyet váltanék, de dolgoznék tovább
Emelnék az életszínvonalamon, és dolgoznék tovább, hogy a magasabb életszínvonalat finanszirozni tudjam
Minden maradna a mostani szerint, de örülnék, hogy van tartalékom.
56 szavazat
1/36 anonim válasza:
Biztos, hogy nem dolgoznék soha többet. És hülye, aki azt tenné. Utazgatnék, hobbik, szabadidős tevékenység, szórakozás, pihenés.
2/36 anonim válasza:
Valamibe beletolnám azt a pénzt, de mindenképpen dolgoznék. Talán váltanék vagy céget alapítanék, de előtte néhány hónapig pihennék.
3/36 anonim válasza:
2+
Mert bármikor történhet bármi gond, amivel elszállna. Akkor meg vagyok lőve. Aki kiesik a munkából több évre, az nagyon nehezen kerül vissza.
4/36 anonim válasza:
Egy percet se dolgoznék tovább.
Max alapítanék olyan vállalkozást ami “önjáró”, fel tudok venni ügyvezetőt hogy nekem ne kelljen foglalkozni vele.
5/36 anonim válasza:
Dolgoznék, de nem teljes munkaidőben. Egy idő után unalmas lenne a semmittevés. Szeretek valami hasznosat csinálni és elérni 'eredményeket'. Én szeretem a munkámat. Csak azt nem szeretem, hogy túl sok feladat jut rám. Szóval szívesen csinálnám ugyanezt, csak valaki vegye át a helyemet, én meg besegítek.
6/36 anonim válasza:
Nem dolgoznék, csak ettől az életszínvonaltól magasabbra lenne szükségem, mert a béka segge alatt vagyok. Vállalkoznék azt hiszem, az alkalmazotti lét nem nekem való. Bár a vállalkozás gyakran sokkal több munkával jár, mint a heti 40 órás munka. De inkább azt választanám, mert lehetőségem lenne a kiugrásra. Az életem végéig tartó kis jövedelem meg egy biztonságot nyújtó alap lenne, ami mellett bátrabban mernék vállalkozni.
7/36 anonim válasza:
De nem csak a munka és a semmittevés létezik :D
8/36 anonim válasza:
Én nem dolgoznék. Nem mondom, hogy utálok dolgozni, de én pénzért dolgozok. Ha pénzért nem kéne, akkor sportolnék, járnám a világot, kirándulnék stb.
9/36 anonim válasza:
7: Tudom. De meg lehet unni az utazást és minden mást is.
Egy időben munka miatt állandóan utaztam. Mindenki irigyelt, hogy mennyi helyre eljutottam. És tényleg jó volt, egy ideig. Utána már inkább tehet, már inkább azt vártam, hogy itthon lehessek nyugalomban.
10/36 anonim válasza:
1-es vagyok, maximum hobbi szinten csinálgatnék valamit, esetleg önkéntes munkát, de tuti nem heti 5 napot 8 órában. Szerintem aki ezen felül dolgozna, az megszállott. Ufó...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!