Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ha dohányzok de alig van...

Ha dohányzok de alig van pénzem másra akkor kocsira hogy lesz valaha pénzem? Azok akik dohányoznak és mégis van sok mindenük ők ilyen fél millákat keresnek?

Figyelt kérdés

ma 06:46
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem a dohányzáson múlik. Ha abba is hagyja valaki jellemzően elkölti másra.

Inkább a pénzügyi tudatosság a lényeg.

ma 07:34
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Kicsivel 300 felett keresek.

Dohányzom,napi fél doboz.

Van autóm,nagymotorom,drága biciklim,nagytv-m...

ma 07:37
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Havonta mennyit költesz cigire?
ma 07:43
 4/7 anonim ***** válasza:
79%

-Te Pista, ha kiszámolnád már egy Ferrari árát elszórtad cigire.

-Jóskám, te sosem dohányoztál, akkor hol a Ferrarid?

ma 07:54
 5/7 anonim ***** válasza:
65%

4! Ez nagyon elcseszett elmélet...

Ha valaki bolti kész cigit szív, napi 1 dobozzal, plusz minden hónapban valami eseményre, vesz +2 dobozzal, akkor az évi ~388 doboz x ~2000 ft = ~778000 ft/év.

Ebből kijön egy hetes all inclusív külföldi nyaralás.

Vagy havi ~65000 fizethet autó hitelre

Stb

ma 08:05
 6/7 anonim ***** válasza:

Fiatal korom óta cigiztem, sosem kerestem vagyonokat (mondjuk még így is többet, mint a férjem, igaz, hogy legalább hitelünk nem volt), de egyedül spóroltam össze minden nyaralásunkra: Mexikó, Thaiföld, Belize + a kisebbek.

Volt, hogy fél évre letettem, hát nem tűnt fel, hogy felvetett volna a pénz... 🙃

(Már letettem végleg, igaz, hogy terhesség miatt, szóval most sem marad több a zsebemben, ami így főleg nem meglepő, de más hülyeségre költök most is, szóval nem a gyerekre megy minden pénz most sem, szigorúan szükséges dolgokra...)

Igazat adok az elsőnek, ha van célom, akkor cigi vagy más felesleges pénzszórás mellett is tudok félretenni valamennyit, de ha elengedem magam, akkor bármennyit el tudnék úgy szórni, hogy szinte csak kifolyjon a kezeim közül.

ma 08:24
 7/7 anonim ***** válasza:

Micsoda érvek, "úgyis elköltöd másra". Ennyi erővel szórjátok ki a pénzt az ablakon, hiszen úgyis elmenne másra is. 😀

Az összes kollégámon látom, mennyi pénzt szórnak el a cigi + kávé + alkohol + energiaital kombóra havonta, a heti háromszori gyorsétteremben ebédelésről nem is beszélve. Aztán hó végén jönnek kuncsorogni, hogy adjak pénzt, mert tudják, hogy én nem költök ilyenekre és jééé, van pénzem még hó végén is és nem várom remegve a fizetést, mint ők.

Egyébként a spórolás / nem spórolás kategóriát nem élezném ki ennyire ezekre, mert aki hajlamos ilyenekre költeni, az más dolgokon sem nézi meg, mire mennyit költ. Nagyon kevés olyan embert ismerek, aki dohányzik, de mellette más költségekre odafigyel.

Az emberek többsége nem gondolja át a költéseit, fizetéskor nagy lábon élnek, sőt, felvesznek olyan hitelt, aminek a hosszútávú költségeibe még csak bele sem gondolnak, aztán hitel mellett is ugyanúgy költekeznek és csodálkoznak, hogy nincs megtakarításuk, de még az is gondot okoz, hogy hó végén hogyan jönnek majd ki a fizetésükből.

Az ismeretségi körömben számtalan olyan ember van, aki három-négy gyerek mellett vett fel hitelt pl. egy tízmilliós kocsira, aminek a részleteit alig bírja fizetni, nincs megtakarítása és folyton azon aggódik, hogy mi lesz, ha ő vagy a felesége kiesik munkából.

Tudom, elkanyarodtam az eredeti témától, de valahol mégiscsak összefüggnek.

ma 09:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!