Néhányan miért utálják a feministákat?

Nem. Minden bizonnyal arról van szó, hogy a főnők azt gondolta, hogy lányokkal jobban el tudja adni az árut.
Ennek szélsőségesebb formája, mikor nem elég, hogy nőket vesznek fel, hanem kifejezetten csinos nőket vesznek fel. Az egyik szoláriumban pl. kifejezetten jó csajok dolgoznak. Sehol egy átlagos, vagy elhízott nő - nyilván a főnök ezzel csalogatja be az embereket.
Magyarország Alaptörvénye szerint férfi és nő közt egyenjogúság van. Ha mégis az történik, hogy a munkáltató egy nőt alulfizet, akkor azt megteszi egy férfival is. Balatoni szezonmunkák bizonyára sok fiatal tudna arról mesélni, hogy lehúzták őket, ki sem fizették őket, kevesebb bért kaptak, vagy még csak be sem voltak jelentve, és feketén dolgoztatták őket.
Ennek semmi köze ahhoz, hogy valaki férfi vagy nő. Egy naiv 20 éves srácot ugyanúgy lehúznak, mint egy 20 éves lányt, azok a cápák.

Pontosabban:
*Habár amikor akkor arról van szó, hogy egy embert nem vesznek fel dolgozni___a neme miatt___ ilyen könnyű munkára mint a pékségben eladó, ott egyértelműen nemi diszrkiminációról van szó.

*Az nem a feminizmus számlájára írható, hogy bizonyos helyekre inkább nőket keresnek..."
Egy szóval sem mondtam, hogy ennek lenne valami köze a feminizmushoz.
Én értem, hogy azért keresnek nőket, mert ha beáítanak egy lányt, az jobban el tudja adni az árut. Szinte biztos, hogy erről van szó.
Ugyanez van kávézókban is: számos esetben nőket vesznek fel, mert úgy vélekednek, hogy a férfiak majd visszajárnak a szexi pincérnő miatt, és több pénzt otthagynak.
Szóval értem, de ettől ez még diszkrimináció.
Ha viszont kozmetikusnak nem vesznek fel, az is érthető, de az már nem diszkrimináció, mert az női munka. Fehérneműket árulni: az is női munka.
És ugyanígy: egy építkezésre nem vennének fel egy nőt, az sem diszkrimináció, mert az férfi munka, a nők pedig fizikailag gyengébbek, tehát felesleges oda mennie.

"Cserébe viszont komolyabb munkáknál bizonyos helyeken inkább felveszik a férfit, mint a nőt, mert "há' mi van, ha elmegy szülni?""
Sosem hallottam még arról, hogy emiatt ne vettek volna fel egy nőt. Ha egy nő nem tervez gyereket, akkor miért jutna eszébe ez bárkinek? Bár nyilván, ha az állásinterjún elmondja, hogy "babaproject" van készülőben, akkor még egy női főnök is gondolkodhat úgy, hogy nem kell neki az a nő munkára, hanem felvesz egy másik nőt, vagy egy pasit.
Táppénz esetében ugyanez van: aki hónapokra elmegy, azt már vissza sem veszik. Tökmindegy, hogy az betegség miatt volt.
Engem majdnem emiatt rúgtak ki. xD

Mert ritka kretén dolgokat fogalmaznak meg, (lásd pl 6-os)
"1. Egyszerűen el akarja a nyomni a nőket, és kész, esetleg tudja, hogy máskülönben nem tudna más felett uralkodni, mert személyisége szerint nem alkalmas rá. Örül neki, hogy valakit elnyomhat, valaki az adósa. Illetve van, aki nagyon bigott keresztény."
Egyszerűen nem akarom elnyomni a nőket, legfeljebb a helyére visszatologatni azt, aki rendesen túllőtt a határain...
"2. Az, aki a feminizmus eltúlzott vadhajtásait összemossa a feminizmus szóval, és azt hiszi, hogy a feminizmus egyenlő a férfigyűlölettel, a nők erőszakkal való hatalomba tételével, body positivity = "minden férfi tartsa szexuálisan vonzónak a kövér testet", rá akarnak venni a muszlom vallásra / melegségre, feminista nők egyenlő kövér rövid hajú férfias öltözködésű szövegkiemelő színű frizurájú koszlidércek stb."
Válaszodban már te is sokban kimerítetted a férfigyűlöletet, mint olyat, illetve kb minden mást is, amit felhozol.
Teljesen mindegy, hogy szélsőséges, vagy turbófeminizmusnak nevezed, feminizmus, és kész. Mind egyforma.
Ép elméjű, egészséges nő nem jön ilyen baromságokkal, hogy feminizmus, hanem kiáll saját magáért.
A frusztrált, elnyomott, agyonkényeztetett, abuzált nők heppje ez.
Nem kapom meg amit kihisztiztem? Hol a feminizmus? Mit is mond?
Ott vannak a jogaim, tessék figyelembe venni.
Régen megkaptátok már a jogotokat mindenhez, most a többletjogokért hisztiztek.
"egyenlő bérek"
Majd ha te is annyit dolgozol ugyanabban a szakmában, akkor meg is érdemled.
Lehet, felvesznek téged pl anyagbeszrezőnek, de hogy nem te fogod cipekedni a 2x6 2 literes ásványvizeket, azt biztosra veszem, hanem megkéred a Pistát, vagy engem. Főleg ezen a munkaerőpiacon, ahol próbálják minél ekvesebb emberből megoldani a vállalkozást. De nagyon idiótának, vagy elvakult feministának kell lenni, ezt nem átlátni, érteni. Rendszerint még valamivel párosul a feminizmus: a tapasztalatlansággal, éretlenséggel, csőlátással.
Qrvára nem egy kategória egy férfi, meg egy női munkaerő, mit nem lehet ezen agyilag felfogni???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!