Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Rágalmazásnak számít-e, ha...

Rágalmazásnak számít-e, ha messengeren vádoltam meg valakit?

Figyelt kérdés

illetve nem tudom rágalmazásnak számít-e, mert amit állítottam az igaz, valós ránézve.

Azért nem akarom konkrétan leírni, miről is van szó, hogy esetleg, ha olvassa, nehogy ráismerjen, és gondolja, be vagyok tojva.

De privátban megírom bárkinek, miről is van szó.

tegnap 10:50
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
0%
Igen annak számít. Nem az a lényeg, hogy igaz-e amit állítasz, hanem hogy bizonyítható-e.
tegnap 10:57
 2/16 A kérdező kommentje:

Én azt olvastam, csak akkor számít valami rágalmazásnak, ha nagy nyilvánosság előtt történik.

Most ne abból indulj ki, hogy nem tudod, miről van szó, ha tudnád mást mondanál, biztos vagyok benne.

Tehát, ne indulatból válaszolj, mert azt hiszed, én vagyok a gonosz!

Egyébként természetesen, bizonyítható!

tegnap 11:03
 3/16 anonim ***** válasza:
0%

2

Ha bizonyítható miért MSN-en zaklatod, miért nem a hatóságokhoz fordulsz?

tegnap 11:10
 4/16 anonim ***** válasza:

Csak kötekedni akart, ne foglalkozz az elsővel.

Kicsit túltolják már ezt a rágalmazásos történetet. Lassan már szólni sem lehet, nem? Ennyi erővel egy munkanap folyamán számtalanszor megtörténik a becsületsértéssel együtt, mégse látom a tömött sorokat a bíróságok előtt.

tegnap 11:11
 5/16 A kérdező kommentje:
Nem zaklatom, és nem akarok a hatóságokhoz fordulni!
tegnap 11:12
 6/16 anonim ***** válasza:
0%
Tehát a szubjektív véleményed valaki képébe vágtad... Jól kiröhögnek mindkettőtöket, bárhol is csináltok ügyet belőle. Igen, téged is
tegnap 11:14
 7/16 A kérdező kommentje:
Engem is vádoltak már meg messengeren olyannal, ami természetesen merőben hazugság, mégsem jutott eszembe, ennek ellenére sem, hogy feljelentsem az illetőt!
tegnap 11:18
 8/16 A kérdező kommentje:

11.12 Látom sokaknak nem megy át, amit írtam.

Engem miért röhögnének ki, én nem csinálok belőle ügyet!

Emlékszel, én kérdeztem, hogy az illető feljelenthet-e?

Egyébként meg nem a képébe vágtam, hanem messengeren írtam neki, tehát nem nyilvánosan!

tegnap 11:20
 9/16 anonim ***** válasza:
Ha nagy nyilvánosság előtt tetted, igen.
tegnap 11:58
 10/16 anonim ***** válasza:

#8: Azért, mert megírod Mancikának, hogy lotyó, mert helyetted Pistikével feküdt le a faludiszkó után. Erre Mancika feljelent rágalmazásért, hogy ő ugyan nem lotyó. Nyilván falun híre megy, hogy lelotyóztad Mancikát, mert nem rakta szét neked a lábát, ő meg feljelentett, mert ugye olyan önérzetesek vagytok, hogy nem bírjátok magatokban tartani, meg a postás látja az idézést stb stb.. Ergó a környezetedben mindenki röhög mindkettőtökön. Ha meg Mancika bemegy a rendőrségre, akkor ott is kiröhögnek mindkettőtöket, hogy akinek nem jutott punci az lotyózza a csajt, a csajt meg kiröhögik, mert össze-vissza illegeti magát a jobb partiért, és ezt lehetne ragozni a végtelenségig.

Most nyilván ezt is lepontozhatod nullára, és megsértődhetsz, hogy te ugyan nem ezért szóltál be valakinek. De nem ez a lényeg, hanem, hogy ilyen szintű dolog, ha valakinek beszólsz a neten csak úgy, mert ahhoz vna kedved.

(Odáig azért ne kelljen már lemenni, hogy a "képébe vágtad" kifejezés, nem azt jelenti, hogy kinyomtattad a szidalmat, kemény fedlappal bekötetted, majd felpofoztad a nyomtatvánnyal. Tudjuk már művelni az anyanyelvünket ilyen szinten...)

tegnap 13:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!