Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Rágalmazásnak számít-e, ha...

Rágalmazásnak számít-e, ha messengeren vádoltam meg valakit?

Figyelt kérdés

illetve nem tudom rágalmazásnak számít-e, mert amit állítottam az igaz, valós ránézve.

Azért nem akarom konkrétan leírni, miről is van szó, hogy esetleg, ha olvassa, nehogy ráismerjen, és gondolja, be vagyok tojva.

De privátban megírom bárkinek, miről is van szó.

jan. 26. 10:50
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Btk 226. § 227. §, olvasd el őket, nem olyan bonyolult a nyelvezete.

Szóval nem, ha A mondja B-nek, hogy B egy krva, az semmilyen szempontból nem becsületsértes vagy rágalmazás. Kell egy harmadik fél.

Ettől függeltenül a 10-es jól mondja, nagy eséllyel nincs semmi félnivalód.

jan. 26. 14:25
 12/17 A kérdező kommentje:

#10 Szerintem, aki itt megsértődött, az nem én vagyok!

Tulajdonképpen az én javamra beszélsz, de úgy, mint egy durcás kisgyerek, és mintha én akarnék balhét csinálni az egészből.

Egyébként jobb hasonlatot nem találtál? "Mancika, Pistike, lotyó, punci........."

Nyilván ez téged minősít, hiszen mindenki magából indul ki!

"Odáig azért ne kelljen már lemenni, hogy a "képébe vágtad" kifejezés, nem azt jelenti, hogy kinyomtattad a szidalmat, kemény fedlappal bekötetted, majd felpofoztad a nyomtatvánnyal. Tudjuk már művelni az anyanyelvünket ilyen szinten...)"

Neked már nem kell lejjebb menned......

Ha első körben is a "képébe vágtad" idézőjelbe teszed, talán még érteném is, hogy mit kvartyogsz :)) itt, de így........teljesen hülyeség ez a hasonlat is, amit leírtál!

Próbálsz okosnak tűnni, de ez csak okoskodás!

jan. 26. 23:36
 13/17 A kérdező kommentje:

#11 Köszönöm, hogy megtisztelsz azzal, hogy előre közlöd, nem olyan bonyolult a Btk szövege, tehát még én sem vagyok annyira hülye, hogy ne érteném meg!

Ja, és köszönöm, hogy megnyugtattál, nem vagyok veszélyben!

jan. 26. 23:46
 14/17 A kérdező kommentje:

#10 Még annyit hozzátennék: a képébe vágtad, az egy szólásmondás féle, ami annyit jelent, hogy valakinek személyesen a képébe mondod a véleményed.

Messenger használatban ezt a mondást még nem hallottam, hiszen ott nincs személyes kontaktus.

Nekem pedig már a kérdésemben is benne foglaltatik, hogy messengeren írtam az illetőnek. Erre te jössz azzal a szöveggel, hogy a képébe vágtam a véleményem. Erre írtam én, hogy nem a képébe vágtam, hiszem ott van, hogy messengeren írtam az illetőnek. Te teljes mértékben hülyének néztél ezáltal, mert azt hitted, hogy én ezt a "képébe vágtam" marhaságot szó szerint értettem.

Na jó, maradjunk annyiban, mindenki magából indul ki!

jan. 27. 00:26
 15/17 anonim ***** válasza:

Nem megsérteni alartalak, csak pontosan tudom, hogy sokan tartanak a törvényektől mert hű de bonyolult és kell egy ügyvéd aki értelmezi. Ez sokszor helyes, de alapvető (büntetős) kérdésekben okkal van relatív egyszerűen megfogalmazva.

Az, hogy ezt így magadra vetted, önmagában sokat elárul, de ez már a lényegtelen kategória.

jan. 27. 01:38
 16/17 anonim ***** válasza:

#12,14: És még te kéred ki magadnak:) Cuki. Személyeskedsz, de a lényeg lejött, a szint az volt, amit írtam, már látszik.

Egyébként te is használtad a megvádolás kifejezést, akkor menjünk bele abba, hogy vádolni bíróságon lehet? Mint írtam, tanuljuk meg művelni az anyanyelvünket

Hány éves vagy? 12? De tényleg. Mindenki magából indul ki, persze, te parázol azon, hogy majd valaki feljelent, mert a neten beszólogatsz, kiírsz róla kérdést, aztán ott is beszólogatsz, ha nem tetszik a válasz :) és akkor még ki indul ki miből :)

jan. 27. 06:58
 17/17 A kérdező kommentje:

#16 Az a baj, hogy neked meg nem látszik, és szinted sincs:))

Egyébként bírom, hogy így vergődsz:))

Peluscsere, nyáltörlés és a napi adag Xanax kimaradt? Hol az ápolónő? 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Jaj, moszt olyan durszis lettem, megszértettél, le is pontoszlak, szégyelld magad Pisztike🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

jan. 27. 10:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!