Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ha valaki anyagilag segített...

Ha valaki anyagilag segített azzal a címszóval, hogy segíteni akar, feljelenthet miatta?

Figyelt kérdés

Többször utalt pénzt, mert hogy támogatni akár,

Most viszont megsértődött, mert azt hiszi, hogy van pasim, és azzal fenyeget, hogy feljelent, mert kicsaltam tőle a pénzt.

Holott mindig ő küldte Önszántából

jan. 17. 11:19
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
68%

Teljesen mindegy, mennyire lehúzós a csaj. Akkor lenne alapja a feljelentésnek, ha a pénzt átutaló férfi tudná bizonyítani, de legalábbis valószínűsíteni, hogy azt a pénzt hitel céljából adta, hogy a kérdező majd később visszafizeti. Van-e erre utaló üzenet, SMS, e-mail vagy hasonló írásbeli (akár elektronikus) bizonyíték?

Ha jól értem, nincsen.

Akkor meg?

Az, hogy a nő esetleg szerelmet, házasságot, bármi egyebet ígért, és a férfi ezért fizetett, mint a köles, az hullára nem érdekli sem a rendőrséget, sem a bíróságot.

jan. 20. 09:04
 22/32 anonim ***** válasza:
80%

Mindent tudni kell bizonyítania. Ha te tényleg kicsaltad akkor tanúkat kell vinnie, vagy lennie kell erről üzenetnek, mentett telefonbeszélgetésnek, vagy bármi egyébnek. Ha ezek közül semmi nincs, akkor nem fog foglalkozni a rendőrség vele, sőt ez már feléd rágalmazás tőle, ami bűncselekmény.

Semmi okod az aggodalomra.

Üdv, egy joghallgató

jan. 21. 10:13
 23/32 anonim ***** válasza:
12%

Hiddel te nagy joghallgató, hogy biztos van bizonyítéka.

A számla utalást kikéri, kinek mikor mire, plusz online is biztos van nem egy elmentett email, vagy üzenet, akár sms is. És a telefon beszélgetés is az ő oldalára billen.

Nem vagyok joghallgató, de itt a nő a hibás, anyagi vissza élés terén.

Simán lenyomnálak egy tárgyaláson, mert te is tudod hogy a nő a hibás...

Üdv egy építész. :)

jan. 21. 12:54
 24/32 anonim ***** válasza:
67%
#23: túl sokat látsz a kérdésbe. Konkrétan leírja a kérdező mi a helyzet, de te biztosan állítod, hogy az ellenkezője történik. Ennek semmi értelme, csak hülyét csinálsz magadból.
jan. 21. 13:01
 25/32 anonim ***** válasza:
15%

Mert hitegetett és pénzzel lehúzott egy pasit?

Vannak itt cifrább dolgok csak a kérdező nem írja le. :)

jan. 21. 13:09
 26/32 anonim ***** válasza:
65%

Nem ismerek minden részletet, így ha hiányos a sztori, akkor nem tudok vele mit kezdeni. Ahogy beleolvastam a dolgokba nincs bizonyíték. Az nem bizonyíték még, hogy van banki kivonat, amin látszik az utalás. Az ezer dolog miatt lehet. Alá kell tudni támasztani, hogy mire ment el az a pénz, akár tanúval, akár sms/üzenet váltással, akár hangfelvétellel, vagy bármi egyébbel. Ha te ezért szolgáltatást ígértél, vagy bármi mást, amit nem tettél meg/nem nyújtottál akkor az bűncselekmény is lehet akár. De, ha házasságot, szerelmet ígértél neki, akkor azzal megint sok mindent nem tud kezdeni a rendőrség. Ha a pasi magától utalgatott, mert mondjuk az elméje nem tiszta(pszichés betegség miatt, vagy kábítószerek miatt, vagy egyéb okok miatt), akkor ebben hol van a bűncselekmény? Viszont az már az, ha mondjuk a tévedésből hozzád került dolgot, vagy pénzt nem szolgáltattad vissza. De az már nem csalás, hanem akár lehet jogtalan elsajátítás bűncselekménye is. De mondom, nem ismert minden részlet, és egyébként sem kell lenyomnod egy tárgyaláson sem, mert eszembe sincs büntetőjoggal foglalkozni. Menjen védeni gyilkosokat, csalókat, pedofilikat, erőszakolókat aki akar. Én kihagyom.

Kérdező, te tévedésbe ejtetted/tévedésben tartottad az illetőt? A hozzád került pénzt visszaszolgáltattad? Mit tettél annak érdekében, hogy megszűnjön ez az egész? Ha te mindent megtettél, akkor nincs bűncselekmény, és nincs okod félni.

jan. 21. 13:59
 27/32 anonim ***** válasza:
74%
Ez kb. olyan, mint déli országokban a turistákra rászálló csalók, kéretlenül segítenek, aztán pénzt követelnek érte.
jan. 21. 14:00
 28/32 anonim ***** válasza:

25-re:

De te, csodálatos látnokként azt is tudod, amit a kérdező nem írt le.

Az effajta csodálatos látnokokat szerencsésebb országokban pszichiáterek szokták kikezelni téveszméikből.

jan. 22. 00:14
 29/32 A kérdező kommentje:

Ő sokszor azért küldött pénzt, mert hogy ő segíteni akar, támogatni, mert kórházban vagyok és ő szokott jótékony célra pénzt adni pl mentőszolgálatnak vett életmentő felszerelést,

És elvileg neked is azért utalt, mert segíteni akart, néha meg csak azért utalt, mert névnapom vagy szülinapom volt, vagy mert megvett tőlem valamit.

A lényeg hogy ő elvileg segíteni akart, ő ezt állította... Csak most megsértődött, és azért mondta hogy feljelent.

jan. 27. 20:54
 30/32 A kérdező kommentje:

Az igaz, éltem a lehetőséggel, hogy segít, mármint elfogadtam a segítséget, gyógyszerre, rehabra ilyenekre, de nem én kértem a pénzt, hanem ő adta önként, segítés céljából.

Most mondok egy példát, facen, tiktokon vannak, akik konkrétan kérnek segítséget, pénzt, tisztálkodási szereket stb, akkor őket is meglehet büntetni azért mert az önkéntes segítő emberektől elfogadták a segítséget?

Mert körülbelül hasonló az én helyzetem is, csak annyi hogy én konkrétan nem mondtam és nem írtam hogy küldjön pénzt, hanem azt magától küldte, és írta is hogy ezt most a szülinapodra küldtem, ezt a rehabra stb .....

Akkor kezdett nekem is furának tűnni, amikor már olyanokat írt hogy ír végrendeletet, ha esetleg történne vele valami, akkor rám hagyja a vagyonát, lakást, mert nincs senkie,

Illetve mindenáron azt akarta hogy költözzek hozzá, mert hogy ő vigyázna rám stb. De már nagyon durván beleszólt a dolgaimba, hogy mit posztolok facen,

Hogy ne menjek rehabra, hagyjam ott a kezelést,

Ajánlgatott hogy ha oda költözöm akkor küld egy milliót stb, de én ezeket elutasítottam.

Most az hogy pár hónapja utalt 10-20 ezer forintot a kezelésre azt elfogadtam, de az ilyen nagyobb ajánlatokat elutasítottam.

És azért haragszik rám, mert azt mondtam neki hogy nem költözöm hozzá,

És azt hiszi hogy azért nem, mert pasim van.

De ez nem igaz nincs pasim.

Csak egyszerűen rehab után szeretnék a saját talpamra állni és munkát keresni, albérletbe költözni

Ez az igazság.

N

Valószínűleg nem kellett volna elfogadom a segítségét, de tényleg azt hittem, mert azt is írta hogy ő csak önként támogatni akar, mert tudja milyen helyzetben vagyok.

jan. 27. 21:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!