Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ha valaki anyagilag segített...

Ha valaki anyagilag segített azzal a címszóval, hogy segíteni akar, feljelenthet miatta?

Figyelt kérdés

Többször utalt pénzt, mert hogy támogatni akár,

Most viszont megsértődött, mert azt hiszi, hogy van pasim, és azzal fenyeget, hogy feljelent, mert kicsaltam tőle a pénzt.

Holott mindig ő küldte Önszántából

jan. 17. 11:19
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
96%

Gimiben egy haverom állandóan azt csinálta, hogy odament csajokhoz azzal, hogy meg szeretné őket hívni egy italra, azok meg kedvesen elfogadták, majd visszaültek az asztalukhoz. A haverom ezen mindig felb.szta magát, hogy milyen aljas r.bancok, mert a piát bezzeg elfogaták. Nem hittem, hogy ezt a műfajt lehet ilyen szánalmas szintre skálázni.

Semmi jogalapja számonkérni. Akkor lenne aggódnivalód, ha bizonyíthatóan valamilyen ellenszolgáltatást ígértél volna a pénzért cserébe. Kizártnak tartom, hogy ebből bajod lehetne.

jan. 17. 11:30
 2/32 anonim ***** válasza:
95%

Ha nem tudja bizonyítani, nem lesz semmi és hiába jelent fel. Ha azt állítja hogy te kicsaltad tőle, akkor lennie kell olyan üzeneteknek amiben te kéred a pénzt valamire hivatkozva, vagy ha kölcsönt kértél volna akkor meg lett volna beszélve hogy mikor és hogyan fizeted vissza, vagy ilyen céllal küldte. A szóbeli szerződés is lehet érvényes, de két egymásnak ellentmondó állítást még nehezebb bizonyítani.

Ha meg volt olyan hülye, hogy a közleménybe konkrétan beleírta (vagy utalt rá) hogy az támogatás, akkor így járt. Ha megfenyeget (következménye lesz, mert elvetted a pénzét) vagy zsarol (visszakéri, különben feljelent), akkor téged hoz helyzetbe és őt elítélhetik ezek miatt.

jan. 17. 11:31
 3/32 anonim ***** válasza:
94%

"és azzal fenyeget, hogy feljelent, mert kicsaltam tőle a pénzt"

Jelentsen fel nyugodtan. Mivel tudja bizonyítani, hogy te kicsaltad belőle a pénzt? Ha azt állítja, hogy csak szóban mondtál ezt-azt, az semmit se ér. Írásbeli (pl. e-mail, SMS) bizonyítékot meg nem tud mutatni.

Annyit azért megér a dolog, hogy vigyorogva a képébe mondd, hogy jelentsen fel egész nyugodtan, mert miután a nyomozás kideríti, hogy nem történt bűncselekmény, utána te fogod feljelenteni hamis vád bűntettével.

Btk. 268. § (1) Aki

a) mást hatóság előtt bűncselekmény elkövetésével hamisan vádol,

b) más ellen bűncselekményre vonatkozó koholt bizonyítékot hoz a hatóság tudomására,

bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) A büntetés egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a hamis vád alapján az érintett ellen büntetőeljárás indul.

jan. 17. 11:53
 4/32 Katona Dius ***** válasza:
87%
Egyáltalán kiről van szó? Szülő? Egy pasi, aki azt hitte, így majd több esélye lesz nálad?
jan. 17. 12:31
 5/32 anonim ***** válasza:
90%
Gondolom valami támogatói kapcsolatról van szó. Sok esze nem lehet a pasinak, ha ezen kiakad, mert egy támogatói kapcsolattól nem lehet hűséget elvárni. Mintha kiakadna azon, hogy prostihoz jár és az nem csak vele szexel xd De amúgy sincs joga visszaszedni tőled. Gondolom “ledolgoztad” nála, amit utalt. Ha nem, akkor is így járt.
jan. 17. 13:43
 6/32 A kérdező kommentje:

Egy férfi, aki olyanokat írt hogy rám hagyja a vagyonát ha meghalna. De én erre sosem reagáltam. Meg folyton azzal jött hogy ő csak támogat, mert szeret segíteni, szokott adományozni más szervezeteknek is,

Folyamatosan kérte hogy költözzek hozzá, és akkor még több pénzt ad, de azt sosem fogadtam el.

Meg néha névnapra, karácsonyra utalt, hogy ez ajándék

jan. 17. 14:29
 7/32 anonim ***** válasza:
32%

Megadtad neki a számlaszámod, és kitudja mikkel hitegetted.

Jól teszi ha feljelent.

jan. 17. 18:23
 8/32 anonim ***** válasza:
70%

Azért ez nem ilyen egyoldalú szerintem. Szeretném hallani a másik oldalt is.

Emberek nem utalgatnak csak úgy a semmire különösen a mai világban nem. Kivétel akkor ha nem egészen beszámitható, de akkor megint csak nem jössz ki jól belőle.

Tuti ígértél neki valamit, biztosan mondtad hogy megteszel ezt azt, ha segít. A kérdést sem véletlenül írtad ki, érzed hogy van félnivalód. Joggal.

jan. 17. 21:20
 9/32 A kérdező kommentje:

Azért adtam meg a számlaszámomat, mert megvett tőlem egy szobabiciklit.

Onnantól kezdve többször is random utalt, annak ellenére hogy nem kértem.

jan. 17. 21:42
 10/32 A kérdező kommentje:
Nem ígértem neki semmit. A messenger üzenetben is látszik, hogy én nem kértem. Na mindegy. Ha a Messenger üzenet alá támasztja azt hogy ő önszántából utalt, én pedig nem kértem. Feljelenthet? Ez a kérdés
jan. 17. 21:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!