Aki nőként nem vállalt gyereket, nem bánta meg? Milyen most az élete?
Bár én nem nő vagyok, de mi nem vállaltunk gyereket, így talán hasznos lesz a válasz.
Sokkal több pénzünk és szabadidőnk van, mint a gyermekes pároknak. A házasságunk is kiegyensúlyozottabb és harmónikusabb. Egyszerűen azért mert van saját magunkra és egymásra is elég időnk.
1-es, nyilván elönynek érzem, hogy nincs gyerekem, de hidd el, böven elég az, amit a legjobb barátnömnél látok, amit az utcán látok, amit a boltban vagy amit bárhol máshol látok gyerekes családoknál. Szóval hogy ne tudnám, hogy milyen lenne, ha lenne, ez egyáltalán nem igaz.
Nyilván látom a jót is ugyanúgy, ahogy a rosszat, és mindkét oldalt mérlegelve döntöttem úgy, hogy kösz, nem. A döntés nem volt nehéz, mivel egyetlen érvet se tudtam felhozni a gyerekvállalás mellett.
46 éves vagyok, de még egyetlen egyszer sem éreztem azt, hogy hátrányom lenne belöle, söt. Nagyon is boldog vagyok így, hogy nincs, soha nem is hiányzott.
A megbánásról pedig annyit, hogy késöbb inkább bánjam azt, hogy nincs, mint azt, hogy van gyerekem.
Szülhetni éppenséggel szülhetnek, csak nem olyan simán. 35 éves kor után növekszik a valószínűsége annak, hogy Down szindrómás lesz a gyerek, Magyarországon 45-50 év között pedig követketik a menopauza, vagyis véget ér a nő termékenysége.
Ezek biológiai tények.
Én ismerek egy nőt (amúgy elég híres fotografikus körökben), aki bejárta a világot, a munkájának élt, izgalmas élete volt. Most, hatvan felett pedig nagyon bánja, hogy se párja, se gyereke.
Sajnos van ilyen is.(És azt hozzátenném, hogy rengeteg ismerőse/barátja van, szóval nem az a gond, hogy magányos).
Nekünk sincs gyerekünk mert nem szeretnénk.
Így van elég szabadidőnk amiben azt csinálunk amit csak szeretnénk.
Nem szükséges,hogy megkérdőjelezzük mások döntését gyermekvállalással kapcsolatban. Elég ha egyszerűen csak elfogadjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!