Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Aki nőként nem vállalt gyereke...

Aki nőként nem vállalt gyereket, nem bánta meg? Milyen most az élete?

Figyelt kérdés
Főleg mondjuk 40 feletti nők válaszára vagyok kíváncsi. Előny vagy hátrány volt ez az életetek során?
ma 12:53
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
28%
Nyilván előnynek érzik hogy nem lett gyerekük hisz azt se tudják milyen lenne ha lett volna nekik. És ugye amiről nem tudunk az nem fáj.
ma 13:04
 2/26 anonim válasza:
90%

Bár én nem nő vagyok, de mi nem vállaltunk gyereket, így talán hasznos lesz a válasz.

Sokkal több pénzünk és szabadidőnk van, mint a gyermekes pároknak. A házasságunk is kiegyensúlyozottabb és harmónikusabb. Egyszerűen azért mert van saját magunkra és egymásra is elég időnk.

ma 13:10
 3/26 anonim ***** válasza:
88%
Van aki szomorkodik miatta, van aki örül neki. Pont mint azok akik szültek. A másik oldalt sosem tudják meg, milyen lenne akkor az életük. Az a jó, ha elégedettek tudnak lenni a helyzetükkel.
ma 13:24
 4/26 anonim ***** válasza:
11%
Többségük valószínűleg megbánta, mivel a tudósok azon dolgoznak, hogy a nők termékenységét ki tudják tolni. A tavaly februári National Georgraphic magazinban főtéma volt a 40-es nők anyasága.
ma 13:26
 5/26 anonim ***** válasza:
92%
#4 az, hogy nem akar valaki gyereket, egy tudatos döntés, valaminek a tudatos elutasítása, hosszú évek végiggondolt folyamata, nincs rajta mit megbánni. A 40-es nők meg simán szülhetnek bármiféle beavatkozás nélkül, aki akar.
ma 13:40
 6/26 anonim ***** válasza:
81%

1-es, nyilván elönynek érzem, hogy nincs gyerekem, de hidd el, böven elég az, amit a legjobb barátnömnél látok, amit az utcán látok, amit a boltban vagy amit bárhol máshol látok gyerekes családoknál. Szóval hogy ne tudnám, hogy milyen lenne, ha lenne, ez egyáltalán nem igaz.

Nyilván látom a jót is ugyanúgy, ahogy a rosszat, és mindkét oldalt mérlegelve döntöttem úgy, hogy kösz, nem. A döntés nem volt nehéz, mivel egyetlen érvet se tudtam felhozni a gyerekvállalás mellett.

46 éves vagyok, de még egyetlen egyszer sem éreztem azt, hogy hátrányom lenne belöle, söt. Nagyon is boldog vagyok így, hogy nincs, soha nem is hiányzott.

A megbánásról pedig annyit, hogy késöbb inkább bánjam azt, hogy nincs, mint azt, hogy van gyerekem.

ma 13:42
 7/26 anonim ***** válasza:
24%

Szülhetni éppenséggel szülhetnek, csak nem olyan simán. 35 éves kor után növekszik a valószínűsége annak, hogy Down szindrómás lesz a gyerek, Magyarországon 45-50 év között pedig követketik a menopauza, vagyis véget ér a nő termékenysége.

Ezek biológiai tények.

ma 13:49
 8/26 anonim válasza:
100%

Én ismerek egy nőt (amúgy elég híres fotografikus körökben), aki bejárta a világot, a munkájának élt, izgalmas élete volt. Most, hatvan felett pedig nagyon bánja, hogy se párja, se gyereke.

Sajnos van ilyen is.(És azt hozzátenném, hogy rengeteg ismerőse/barátja van, szóval nem az a gond, hogy magányos).

ma 14:08
 9/26 anonim ***** válasza:
77%
41 éves nő vagyok. Soha nem akartam szülni és kicsit se bántam meg. Sokkal szabadabb az életem. A gyerekeket ki nem állhatom. A rokonság gyerekeiből is bőven elég egy óra. Egyszerűen nem nekem való. Sokan azzal jönnek, hogy majd idős koromban megbánom, amikor majd senki nem nyitja rám az ajtót. Hát én látok embereket, akiknek több felnőtt gyerekük van és jól letojják őket. Szóval egyáltalán nem bántam meg. Ha újra születnék ugyanígy döntenék.
ma 14:12
 10/26 anonim ***** válasza:
81%

Nekünk sincs gyerekünk mert nem szeretnénk.

Így van elég szabadidőnk amiben azt csinálunk amit csak szeretnénk.

Nem szükséges,hogy megkérdőjelezzük mások döntését gyermekvállalással kapcsolatban. Elég ha egyszerűen csak elfogadjuk.

ma 14:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!